Много хора трябваше да отменят плановете си за Коледа и

...
Много хора трябваше да отменят плановете си за Коледа и
Коментари Харесай

Празници в самоизолация - как да се справим

Много хора трябваше да анулират проектите си за Коледа и Нова година заради пандемията, което значи, че някои ще прекарат празниците сами.
Би Би Си беседва с двама специалисти - експерти от организация за психологично здраве и жена, която постоянно чества Коледа сама и счита, че това е ужасно.
Ето какви препоръки дават те на хората, които ще останат сами по време на празниците, показани от БГНЕС.
1. Добре е да се ядосвате.
Ако се чувствате ядосани поради провалените проекти, това е изцяло обикновено. „ Оказахме се в изключителни условия и мисля, че хората имат право да бъдат ядосани, тъжни и разочаровани “, споделя журналистката Хелън Ръсел, създател на „ Как вярно да тъжим “.
" Трябва да признаете, че тъгата съществува, а не да й се противопоставяте и да си позволите да бъдете тъжни. Ако потискате отрицателните мисли в себе си, резултатът ще бъде гибелен: те ще се върнат и вие ще станете още по-лоши. "
Много хора не се оправят добре с измененията в живота, сподели тя, тъй че възприятието на тревога е много постоянно.
2. Променете упованията си
„ Може би сте се надявали да имате щастлива Коледа със фамилията си, считали сте, че това ще бъде идеалният празник, само че за жалост няма да стане “, споделя Марта Милс, която чества Коледа сама всяка година.
Някога тя мразела този ден, само че в този момент обича да е сама със себе си. Тя написа в Туитър лист с потребни препоръки за тези в сходна обстановка.
Според нея е доста значимо да приемем, че тази година празникът ще бъде друг. Тя също по този начин предлага да измененията метода, по който нормално се обличате този ден.
„ Можете да измененията разпоредбите и да вършиме нещата по друг метод “, споделя тя. Милс признава, че на този ден може да си разреши всичко. Тя го посвещава напълно на себе си и се отдава на слабостите си.
Ако имате специфични обичаи или избрани способи за превозване на времето, които не са вероятни тази година, можете сами да решите, че те са на пауза, а не анулирани. Кажете си, че те могат да бъдат възобновени през идната година, даже в случай че това се случи през лятото, споделя консултантската организация Mind.
3. Планирайте всичко добре
Когато се разсъните в навечерието на празника, би трябвало да имате явен проект за деяние. „ Трябва да се въздържам, с цел да не стартира да възнамерявам Коледа прекомерно рано “, споделя Марта.
Тя разрушава деня на части. Помислете какво ще закусите, отделете време за четене или разходка, гледане на филм и диалози с родственици по телефона.
" Запасете се с вкусна храна, обадете се на другари и родственици посредством видеовръзка или им изпратете приветствени известия. Нека имате някакъв проект за деня ", поучава тя.
Умът също предлага да отделите време, с цел да създадете комфортен дом.
" Закачете коледни украшения или фотоси. Можете даже просто да извършите почистването. И да планирате нещо хубаво след Коледа. Ако изчакате нещо доста положително, това може доста да усъвършенства обстановката " - споделиха от благотворителната организация.
4. Правете неща, които ви вършат щастливи
Правете това, което ви харесва през целия ден. „ Това може да е утринно тичане, видео игри или пъзели “, предлага Mind. Можете да вземете гореща вана с добра книга или просто да легнете на дивана в обичаната си пижама.
Ако не е нужно да ходите на никое място и не е належащо да поддържате връзка с други хора, можете просто да се концентрирайте върху това, което ви доставя наслада. Купете си подарък или нещо, за което сте мечтали от дълго време. И го опаковайте празнично, с цел да бъде отворен пакетът в празничния ден!
" Правете това, което ви харесва. Харесва ми миризмата на коледни свещи да вземем за пример. Трябва да бъдете положителни към себе си ", отбелязва Милс.
5. Свържете се с другите
Ако желаете да говорите с някого, уговорете се да се обадите по телефона или видео. Можете да гледате дружно филм или да играете на викторина. Британската комедиант Сара Миликан е хазаин на онлайн чат в Tуитър всяка година за всички, сподели Mind.
Ако към момента се чувствате тъжни и самотни, пробвайте да излезете на открито.
Софи Скот, професор по когнитивна неврология в Университетския лицей в Лондон, изяснява, че елементарната разходка, даже в случай че просто се разхождате из региона си, е може би най-хубавото нещо, което можете да извършите за мозъка и настроението си.
Милс се съгласява с нея, а тя също поучава да се обменят поздрави за празници с минувачите.
6. Яжте каквото желаете
Ако обичате пуйка - и към момента можете да я намерите в магазина, купете я и я сгответе! Можете да изберете и нещо друго. Няма правила какво тъкмо би трябвало да ядете на този ден, тъй че спрете на това, което ще ядете на драго сърце.
" Настройте се, с цел да се насладите на обичаната си храна и питиета. Дори не е нужно да чакате до вечеря. Пригответе специфична закуска или се запасете с необикновени безалкохолни питиета. Това може да е превъзходен метод да отпразнувате празника без обичайната коледна храна ", поучава благотворителната организация.
„ Ако желаете салата за обяд или даже орехово масло за закуска, не се отхвърляйте “, Добавя Милс.
7. Откажете се изцяло от празника
Разбира се, тази година въобще не можете да празнувате Нова година и Коледа. Тези дни могат да се прекарат както нормално. " Възможно е да ви е по-лесно да не празнувате празниците, в сравнение с да го извършите сами. Абсолютно обикновено е, в случай че се чувствате по този начин ", изяснява Mind.
Ако откажете да празнувате, уведомете приятелите си. Кажете, че ще се радвате да говорите с тях на Коледа или Нова година, само че обяснете, че е по-лесно, в случай че се държат като в естествен ден и не загатват празниците.
В този случай, в случай че ще давате дарове, разменете ги авансово. Mind поучава да не ходите в обществените мрежи - и в действителност в Интернет като цяло - с цел да не виждате приветствени постове, а също и да не гледате телевизия, с цел да не се натъкнете на новогодишните реклами.
" Много хора са смутени, тъй като считат, че празниците ще са тъжни за тях. И това е обикновено. Трябва да помните, че Коледа е единствено един ден и ще отмине бързо ", споделя Милс.
" Това са единствено 24 часа, които няма да продължат постоянно. Ако се чувствате зле в този ден, тогава си лягайте, не забравяйте, че сутринта ще бъде различен ден ", прибавя тя.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР