Много хора трудно могат да устоят на изкушението на димящата

...
Много хора трудно могат да устоят на изкушението на димящата
Коментари Харесай

9 знака, че организмът ви не усвоява месото

Много хора мъчно могат да устоят на изкушението на димящата скара и сочната пържола. Но въпреки че месото е хранително, то съдържа и редица естествени отрови, наситени мазнини и субстанции от друг темперамент, които го вършат мъчно смилаемо за хората. Особено за някои. По-долу са изброени някои от признаците, които демонстрират, че храносмилателната ви система не се оправя добре с обработването на месото и е време да преразгледате метода си на хранене. Консумацията на месо, изключително в огромни количества, усилва риска от голям брой заболявания, измежду които диабет, сърдечно-съдови болести и рак, написа Bright Side.

9. Запек
Всички разполагаме с разнообразни храносмилателни системи, които се въздействат както от генетиката, по този начин и от питателните привички. Някои меса съдържат прекалено много мазнини. Усвояването на мазнините лишава повече време и може да докара до неприятно храносмилане. Запекът може да се дължи и на високото наличие на желязо в аленото месо (говеждо, свинско или агнешко). Освен това аленото месо е с ниско наличие на фибри, което способства за по-трудното храносмилане.

Съвет: Някои изследвания разкриват, че яденето на прекалено много алено месо може да усили риска от рак на червата. Опитайте се да ядете алено месо единствено в умерени количества (100-200 g единствено два пъти седмично) с доста зеленчуци или зърнени храни. Избягвайте черен дроб и бъбреци. Заменете го с морски храни или пилешко и помнете, че вареното месо е по-здравословно от печеното.

8. Постоянно се чувствате гладни
Ако се чувствате гладни непрестанно, даже и след хранене, това може да значи, че сте прекалили с протеините за сметка на въглехидратите (или обратното). Когато не сте приели задоволително въглехидрати, кръвната ви захар спада и не произвеждате регулиращия настроението серотонин, чиято липса играе роля и в възприятието за апетит.
Съвет: Ако се чувствате непрестанно гладни, въпреки че се храните обикновено, изберете кисело мляко с плодове или хумус с пълнозърнести бисквити, вместо сандвич за обяд. Спрете месото за няколко дни вижте дали няма да се чувствате по-добре и по-свежи.

7. Тъмни кръгове под очите

Не се лъжете, че тъмните кръгове под очите постоянно са знак за недоспиване или отмалялост. Оказва се, че неправилното храносмилане на месото може да се отрази върху лицето ви. Ако постоянно имате тъмни кръгове под очите (особено в дните, откакто сте яли месо), това е знак, че организмът ви не го усвоява добре. Неразградените частици могат да минават през червата в кръвообращението. Организмът ги приема за непознат детайл и създава антитела, които да го отстраняват. Тази реакция е забележима под формата на тъмни кръгове под очите.

6. Високо кръвно налягане
Ако постоянно имате високо кръвно налягане, това може да е знак да намалите месото. Обработените и варени меса съдържат високо наличие на натрий, защото нормално се третират, подправят и консервират със сол. Освен това пилешкото и аленото месо са с високо наличие на наситени мазнини. Всичко това може да докара до утежняване на хипертонията и даже до развиване на коронарна болест на сърцето.
Съвет: Опитайте се да намалите количеството месо, което консумирате и да включите повече зеленчуци. Ако не можете да устоите на изкушението, пробвайте се да преминете към по-леки меса и морски храни, защото те нормално съдържат по-малко мазнини.

5. Лош мирис и телесна миризма
Лошият мирис и неприятната миризма на тялото нормално е знак, че организмът не усвоява добре някои от продуктите, които консумираме. Често това е месото. Ако месото не се усвоява добре, неприятната миризма, която се отделя при обработването му, се връща назад в храносмилателната система и в последна сметка стига се отделя през кожата и издишания от нас въздух. Ако не можете да се справите с този проблем, започнете да приемате храносмилателни ензими, които оказват помощ за разграждането на месото в червата.

4. Отслабена имунна система
Ако тялото ви не усвоява вярно месото, боледувате по-често от нормално. Един вид естествена захар (Neu5Gc), която се среща в аленото месо, е изключително сложна за храносмилане. Тя се създава в организма на месоядните животни и подкрепя техния метод на хранене. Човешкият организъм не я създава. Затова я третираме като непознато вещество, което провокира токсична имунна реакция. Тя може да аргументи редица здравословни проблеми, измежду които и рак.

Съвет: Опитайте да консумирате повече питателни храни като фасул и леща, ядки, зеленолистни зеленчуци и плодове. Те обезпечават нужните антиоксиданти, фибри и протеини и подсигуряват, че всички потребности от макро и микроелементи са покрити. Така че, в случай че би трябвало да ядете месо, не забравяйте да го балансирате с задоволително количество здравословните храни, изброени нагоре като гарнитура. Не забравяйте да включите задоволително извършения и витамин D, с цел да поддържате имунната си система във форма.

3. Умора
Ако откакто ядете месо, се чувствате по-отпуснати или изтощени, не приемайте това за естествена реакция. Това значи, че тялото ви не усвоява месото и то се натрупва в червата ви. Така цялата ви сила се отклонява към храносмилателната система. Ако коремът ви тежи дни откакто ядете месо, е време да преминете изцяло към нещо зелено и свежо – плодове, смутита и сурови зеленчуци.

2. Гадене
Гаденето е постоянно срещан признак за недобро асимилиране на месото, защото може да е реакция на някои бактерии, които се съдържат в него. Някои бременни дами откриват, че им се гади от месото. Възможно е също част от храносмилателната ви система да е претрупана и да отхвърля месото. Съвет: Ако гаденето продължава или усещате коремни конвулсии повече от денонощие след яденето на месо, обърнете се към доктор.

1. Подуване
Месните артикули са едни от най-тежките за човешкото храносмилане. Типът протеин, който се съдържа в него (и по-специално в аленото месо) се разгражда мъчно и това постоянно води до отичане. Големите количества мазни храни, измежду които месото, забавят изпразването на стомаха, което също води до отичане и дискомфорт. Неправилното храносмилане на месото може да докара до струпване на отрови в тялото.
Съвет: Опитайте да спрете месото. Най-вероятно ще се отървете от подуването вечно.
Ако не можете да се откажете, изберете риба или пиле. Тези меса са по-лесни за храносмилане. Винаги добавяйте зеленчуци за гарнитура.

Източник: Bright Side
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР