Много хора смятат, че съхраняването на храна във фризера значително

...
Много хора смятат, че съхраняването на храна във фризера значително
Коментари Харесай

Спрете да слагате тези храни във фризера! Съсипвате ги завинаги

Много хора считат, че съхраняването на храна във фризера доста може да усили нейния период на валидност. В някои случаи това напълно не е по този начин. Представяме ви 10 типа храни, които не би трябвало да бъдат поставяни във фризера, за да избегнете неприятните изненади.

1. Млечни продукти 

Някои млечни артикули става воднисти, когато ги оставим във фризера. Тук има няколко дребни трика: вие може да замразите крем с високо наличие на мазнини, бита сметана, крем със захар, прясно мляко (само, в случай че е в истинската опаковка) и сирене със наличие от над 40% мазнини.

2. Сурови картофи

Суровите картофи нормално стават черни, в случай че се съхраняват във фризер, по тази причина е най-добре да ги държите на изсъхнало и ветровито място. Но вие може да замразите картофено пюре за период на валидност от 4 до 6 месеца.

3. Яйца

Суровите яйца се уголемяват, когато се замразят и се пропукват. Освен това може да забележите, че замразеният жълтък става леплив, когато се размрази. Най-добре е да съхранявате яйцата в картонена кутия и в ледник.

4. Консервирани храни 

Когато течността в консервите замръзне, те стартират да се уголемяват. Това води до тяхното пропукване или експлодиране.

5. Някои зеленчуци

не би трябвало да замразявате зеленчуци с високо наличие на вода, като да вземем за пример краставици, маруля или репички. Когато се размразят, те могат да изгубят своя усет и консистенция.

6. Лошо пакетирани храни 

Храни, които не са добре замразени в съд или торбичка с херметическо затваряне, могат да развият " ледено изгаряне ". Въпреки че те са годни за консумация, техният цвят, мирис, усет и текстура могат да бъдат наранени.

7. Топли храни 

Винаги охлаждайте храната, преди да я замразите. Топлата храна може да увеличи температурата във вашия фризер и да аргументи бърз напредък на бактерии.

8. Размразени храни
Писнало ви е торбата за отпадък да се цялостни с вода? Ето по какъв начин да решите казуса
Кухненските кошчета за боклук се нуждаят от постоянно разчистване. За да улесните тази активност, може да употребявате остарелия прочетен вестник....

По време на замразяването микроорганизмите, които не умират на ниски температури, се развиват. Ако замразявате наново храната, количеството на бактериите може да се увеличи доста повече, в сравнение с при първото заледяване.

9. Галета

Галетата може да стане мека и кремообразна при замразяването. Най-добре е да размразите храната и да я оваляте в галета по-късно.

10. Храни с високо наличие на вода 

Храните с високо наличие на вода, като любеница и пъпеш, могат да омекнат и да станат стипчиви, в случай че се съхраняват във фризер.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР