Много хора, прекарали коронавирус, правят грешка, което в бъдеще води

...
Много хора, прекарали коронавирус, правят грешка, което в бъдеще води
Коментари Харесай

Коя грешка води до усложнения от ковид

Много хора, прекарали ковид, вършат неточност, което в бъдеще води до затруднения. След като се възстановят от COVID-19, хората стартират да упражняват интензивно, което може да утежни постковидното положение. Това заяви имунологът Иля Кукин, написа Лента.ру.

Лекарят означи, че след заболяването почитателите на спорта се пробват бързо да влязат във форма и да върнат индикаторите, които са имали преди ковид. Това обаче води до претоварване и основава заплаха за здравето.

„ Това е извънредно рисково и недопустимо. След вируса имунитетът ви е към момента слаб, тялото ви към момента не е в положение да одобри такива натоварвания. Да, доста хора след заболяване желаят още веднъж да се почувстват в спортна форма и, несъмнено, стартират да поставят всички старания, с цел да покажат същите резултати, които са имали преди инфекцията. Това е една от най-дълбоките неточности ", -каза Иля Кукин пред " Вечерна Москва ".

Лекарят добави, че по време на заболяването тялото изразходва доста сила за битка с вируса, тъй че останалите запаси просто няма да са задоволителни за интензивни тренировки. Кукин добави, че в случай че всички признаци на ковид са изчезнали при пациентите, това не значи, че тялото се е възстановило изцяло.

„ Факт е, че в хода на възпалителната реакция се образуват специфични субстанции, които се пробват да изолират процеса с всички вероятни сили. Това се демонстрира с оток на тъканите. Например може да не забележите, само че носът ви ще диша по-трудно. Всичко това са единствено предразполагащи фактори за приемане на слевирусни затруднения “, добави лекарят.

Експертът също по този начин означи, че даже след възобновяване човек е притежател на избран брой бактерии и вируси, само че това не постоянно е допустимо да се почувства заради ефикасната работа на имунната система.

Иля Кукин прикани след възобновяване да даде на тялото един месец да се възвърне, с цел да отстрани всички опасности. В този случай преди подготовка, би трябвало да се консултирате с лекарите си.

По-рано спортният доктор Елена Рябинкова съобщи, че упражненията навън през студения сезон са противопоказани за тези, които са прекарали COVID-19. Промяната в температурата и влажността може да докара до развиване на затруднения освен с белите дробове, само че и с бъбреците и сърцето.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР