Много хора не знаят, че бялото брашно има голямо количество

...
Много хора не знаят, че бялото брашно има голямо количество
Коментари Харесай

Заместители на бялото брашно

Много хора не знаят, че бялото брашно има огромно количество заместители в днешно време. Разбира се, тези брашна се отличават едно от друго, по тази причина рецептите могат да са разнообразни за тях, само че правят работа за направата на същите тестени артикули, с които сме привикнали.

Заместителите на бяло брашно са отличен избор както за хора с нетърпимост към глутен, по този начин и за хора, които желаят да разнообразят метода си на хранене.

Царевично брашно

Царевичното брашно е може би най-близкото безглутеново брашно до пшеничното. То към този момент е много необятно публикувано измежду хлебопекарството, а също по този начин постоянно се употребява и за панировка. То се подготвя от изсушени царевични зърна и съдържа огромно количество витамин А. Богато е на антиоксиданти, които са потребни за здравето на очите.

Брашно от нахут

 Брашно от нахут вместо бяло

Това брашно може би е едно от минимум известните в известната европейска кухня. За сметка на това, пък е необятно публикувано в еврейската и е идеално за фалафели. То може да има по-особен бобов усет в някои ястия, само че това, че е от бобова просвета, го прави доста богато на протеини. Освен това е нисковъглехидратно и диетично.

Брашно от лимец

Брашното от лимец не е безглутеново, защото лимецът е тип пшеница, по тази причина то не е уместно за хора с нетърпимост към глутен. То обаче съдържа повече фибри и протеин, което го прави по-полезно от елементарното пшенично брашно. Поради това е по-леко за храносмилателната систма. Вкусът му е по-сладък от този на пшеничното, което го прави забавно за потребление в сладкиши.

Кокосово брашно

Сходно на царевичното брашно, кокосовото е направено от изсушен и надробен кокосов орех. Както всички други артикули от кокос, брашното също е с доста потребен състав. То е богато на ненаситени мастни киселини и фибри. Употребата на това брашно при приготвянето на сладки или други кокосови сладкиши би било доста сполучливо, вкусно и потребно.

Брашно от овесени ядки

 Заместители на бялото брашно

Овесените ядки са една от най-полезните храни за стомашно-чревната флора. Същото важи и за брашното от овесени ядки – то е едно от най-полезните брашна, съдържайки в себе си разтворими фибри и огромно количество протеини. Друго предимство на това брашно от овесени ядки е, че то може да бъде направено в домашни условия, просто в случай че смелим овесени ядки. То има необятна приложимост както за сладки произведения, по този начин и за солени.

Бадемово брашно

Бадемовото брашно също опция на пшеничното брашно. То към този момент е необятно навлязло във френската кухня и с него се вършат сладки макарони. То е много прелестно и гъвкаво брашно, извънредно уместно както за изпичане на сладки произведения, по този начин и за правенето на самун.

А за вас остава да хвърлите един взор на тези предписания за кето самун, който се подготвя с потребни брашна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР