Националният музикален театър се качва на летните сцени на най-големите

...
Националният музикален театър се качва на летните сцени на най-големите
Коментари Харесай

Мюзикълът Здравей! Как си, приятелю?“ се качва на летните сцени във Варна и Бургас

Националният музикален спектакъл се качва на летните подиуми на най-големите ни морски градове. В Летния спектакъл в Бургас мюзикълът „ Здравей! Как си, приятелю? “ по песните на Стефан Диомов ще се играе на 20 юни, а в Летния спектакъл във Варна - на 23 юни. 

Музикалното събитие на годината превзема сърцата на феновете с познати обстановки, доста смях и малко носталгия и най-много с обичани мелодии, които всеки познава, обича и запява.



Единственият автентичен български мюзикъл, написан по обичани и известни песни на живата музикална легенда – Стефан Диомов, е по концепция на шефа на Музикалния спектакъл Еделина Кънева и либрето на Юрий Дачев.



Привечер. Късна пролет, Крайморска градина. Пълна с шумове, смях и шепот…Историите на приятелите от срещата на випуска се сблъскват като талази в брега с младостта и разсънват вдъхновението… Така стартира своя режисьорски роман Камен Воденичаров. С обич към безконечните песни на маестро Диомов сграбчва диригентската палка – Георги Милтиядов.

Към морската приказка се причисляват Николина Костова – Богданова – сценография и костюми, Йоанна Стоянова – хореограф и асистент-режисьор, Севар Иванов – асистент-режисьор и Пеньо Пирозов – координатор на плана. 



С присъединяване на солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален спектакъл. 

Една от най-разпознаваемите за всички генерации български песни, „ Здравей, по какъв начин си, приятелю ”, е определена за заглавие на мюзикъла. Тя подсказва на феновете, че ще станат очевидци на една дълго чакана и вълнуваща другарска среща. А за някои от героите тя ще се трансформира и в любовна.



Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни мемоари, ще стопли сърцата на феновете, а сигурно и ще разчувства. Защото героите са като че ли безконечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, безконечният бунтовник – Клошарят, двама влюбени младежи и несъмнено една към този момент пораснала „ дребна “ щерка Мария.



В една очертаваща се като сякаш скучна лятна вечер, героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени секрети и защитавани откровения. Този неповторим музикален план вплита затрогващите текстове на песните изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, Тоника, Тоника Сухопътни войски, Домино и Фамилия Тоника в една персонална история за другарство и обич.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР