21-вото издание на международния фестивал за късометражно кино В Двореца,

...
21-вото издание на международния фестивал за късометражно кино В Двореца,
Коментари Харесай

Часове по филмова грамотност ще има в училищата в Перник от септември

21-вото издание на интернационалния фестивал за късометражно кино " В Двореца ", който ще се организира сред 29 юни и 6 юли в Перник, стартира нова обучителна стратегия и работилница, ориентирани към преподавателите в града. Десет учители ще имат опция да преминат специфичен курс по преподаване на кино просветеност и от тази есен новата дисциплинираност ще влезе в програмата на учениците в гимназиален стадий.
Международно приетият екип на асоциация " Filmcultura ", отдадена на образованието в региона на аудиовизуалната просвета и изкуство с началник екип Маша Сеничич, теоретичен помощник във Факултета по трагични изкуства в Белград, ще образова 10 преподаватели от община Перник по какъв начин се преподава кино просветеност на учащи. Обучаващата организация, на база на своя опит и експертиза, ще показа положителни практики, ще даде създадена методология и техники, които преподавателите да усвоят и отработят по време на работилницата.
В допълнение към обучителната стратегия ще бъде изработен и специфичен " Наръчник по кино просветеност ". Помагалото ще включи опита от извършената работилница, експертния потенциал на учащата организация и противоположната връзка на участвалите преподаватели. То ще съдържа създадена просветителна методология и ще бъде употребявано като учебен инструмент при работата с учащи.
Първият випуск, минал образованието, ще има опция да взе участие интензивно в 22-рото издание на филмовия фестивал " В Двореца " през 2025 година Учениците ще могат да показват в специфична конкурсна стратегия късометражните филми, които са съумели да основат по време на образованието, а журито ще връчи и премия за най-хубавите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР