След представянето си в сградата на Европейския парламент в Страсбург,

...
След представянето си в сградата на Европейския парламент в Страсбург,
Коментари Харесай

Изложбата „Енергия за хората“ гостува в библиотеката

След представянето си в постройката на Европейския парламент в Страсбург, фотографската изложба „ Енергия за хората “ дойде и в България, като първото ѝ експониране е в Пловдивската национална библиотека.

Откриването ще се състои през днешния ден – 18 юни от 11:00 часа в централното фоайето на библиотеката. Кадрите описват истории от България, Белгия, Испания, Полша, Португалия и представя актуална картина на домове и хора в преход от енергийна бедност към енергийна самостоятелност. „ Енергия за хората “ преглежда казуса, само че и предлага решения, за които е време да се работи в този момент.

Автор на фотосите е новозеландската фотографка Мириам Стронг, а концепцията е на природозащитната организация Friends of the Earth Europe (за България сътрудник е Екологично съдружие „ За Земята “).

Близо половината българи живеят в енергийна беднотия, а в цяла Европа са към 50 милиона души. Енергийната беднотия има доста лица и включва повече от битката за заплащане на високи сметки в края на месеца. Някои семейства не могат да отопляват или охлаждат домовете си, други не могат да си разрешат да готвят за фамилията си или да обезпечават нужната осветеност. Изложбата предлага същински истории и работещи решения от цяла Европа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР