Много хора мечтаят да посетят Япония поне веднъж в живота

...
Много хора мечтаят да посетят Япония поне веднъж в живота
Коментари Харесай

Златните строги правила, които никой ученик в японско училище не нарушава.

Много хора мечтаят да посетят Япония най-малко един път в живота си. Това е невероятна страна! Понякога наподобява, че мястото й е в приказките, а не на планетата Земя.

Тук има неописуемо чувство за неспокойствие, модерност и обич към своите жители, което съвсем няма аналог в света. Япония не е единствено аниманиии, самураи и Sony. Културата на тази красива и от време на време мистериозна страна е доста по-дълбока и завладяваща.

Образователната система в Япония е на извънземно равнище, децата се образоват на полезности от ранна детска възраст, само че ето някои забавни правила, които всеки един възпитаник в страната би трябвало да съблюдава:

1. Без никакви аксесоари

В японските учебни заведения има непоколебим надзор на облеклото и във всички учебни заведения учениците имат специфични униформи. В тях е неразрешено потреблението на каквито и да е аксесоара за смяна на външния тип на ученика. На учениците е неразрешено да употребяват цветни контактни лещи, да си боядисват косите и даже да имат повече от една обеца на ушите. Ученичките не могат да имат маникюр и да си лакират ноктите, както и да скубят и оформят веждите си.

2. Без телефони

За да не се разсейват от образователният развой, на японските възпитаници им е безусловно неразрешено да употребяват телефони, освен по време на образователния развой, само че и в цялата учебна постройка.

3. Уважителни поздрави

Японците са известни по целия свят с културата и възпитанието си, които са построени на основата на уважението към другите. В учебно заведение учениците са задължени да посрещат учителя с реверанс, а след края тутакси да го изпратят още веднъж с реверанс.

4. Задължителни уроци по плуване

Япония е островна страна, само че надали единствено за това в учебните заведения се учи плуване. Почти всички японски учебни заведения разполагат със лични плувни басейни, а учениците би трябвало наложително да могат да плуват на къси дистанции.

5. Лятната почивка

Лятната почивка на японските възпитаници трае единствено 5 седмици. Учебната година в Япония стартира през април. Има няколко седмици лятна почивка и две седмици почивка за Нова година. Учебната година приключва през март и следват две седмици почивка преди началото на новата образователна година. Учениците наложително имат домашна работа по време на своите летни и зимни почивки.

6. Оценки

В Япония учениците получават оценки за своите бележки ( мемоари ), изпити, присъединяване в клас и положително държание. Освен за своите познания, всеки възпитаник получава и оценки за своето държание и просвета, като този тип оценки са наедно с тези за получени от изпити или домашни работи.

 English fluency hopes rest on an education overhaul | The Japan Times

7. Чистота

Повечето японски учебни заведения нямат пазач, който се появява след междучасието да чисти. Учениците и учителите почистват класните си стаи след обяд; това развива възприятие им за отговорност за поддържане на околната среда чиста.

 Students in Japan clean their own classrooms and school toilets and the reason is incredible - India Today

8. Обувки

Ученикът държи чисти обувки в шкафчетата си, които са предопределени за прилагане само в постройката и ги сменя незабавно щом дойде.

 Japanese Female Students Changing Shoes At School Stock Photo - Download Image Now - Japan, Japanese Culture, School Building - iStock

Някои от тези могат да ни се сторят прекомерно строги и неуместни, само че Япония потвърждава, че сходни привички построени в детството способстват за построяването на едно ярко бъдеще за нашите деца.

Споделете тази публикация с вашите другари!

Споделете с вашите другари!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР