Много е вероятно цялата тази акция да бъде провокирана от

...
Много е вероятно цялата тази акция да бъде провокирана от
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Гърция взе облака на Microsoft, взе облака на Google, а ние тук се състезаваме между Ружа Игнатова и Nexo!

" Много е евентуално цялата тази акция да бъде предизвикана от въпроси, които непознати проверяващи органи са задали, тъй като Nexo са оперирали тук, само че са предложили услугите си и продуктите си отвън България. Причинно-следствените връзки са комплицирана работа, само че по този начин или другояче имаме Гърция, която не е най-голямата IT мощ в района, само че взе облака на Microsoft, взе облака на Гугъл. Ние тук се състезаваме сред Ружа Игнатова и Nexo, сподели банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на " Bulgaria ON AIR ".
 
По думите му не трябва да упрекваме страната. " Това са хора, които са поели отговорността да вършат бели. Тези милиарди наподобяват ужасно доста за няколко години, само че в случай че ги вземете по отношение на размера на финансови преводи в света, те са една дребна прашинка. Не бих изключил цялата интервенция да е почнала с по-скромни цели. Тези хора, които са го създали това, в това число " хелп карма ", това са местни неща. Изведнъж стигаме до световна интервенция ", добави Хампарцумя.
 
" Дефиницията " валута " за криптоактивите е неверна. Това не е валута, това са високо рискови криптоактиви, които някои хора избират да назовават криптовалути. Започнаха да приготвят регулации, които да вкарат ред в тези неща, само че ще изисква време. Традиционните институции - банки, система SWIFT, самите те се трансформират през последните години ", акцентира банкерът.
 
И напомни, че последните години се чуваха думи по какъв начин банките умират. " Същевременно банковите артикули също се трансформираха към по-модерни - 24/7 да имаш достъп до финансовите си средства. Това е един динамичен развой, в който по натурален метод притегля и хора с нечисти планове ", добави Левон Хампарцумян.
 
Според него при забърканите в Nexo става въпрос за лакомия и неособена просветеност. " Да кажем, че са били в добросъвестно подвеждане, до момента в който не се потвърди противното. Има редица регулативни проблеми при въвеждането на криптотехнологиите за разплащане. Надали за разплащането ще се случи в близко бъдеще, само че блокчейнът ще бъде една блестяща технология, която би могла да замести нотариусите, или да им помогне със покупко-продажбите и другите контракти ", разяснява финансистът.Той счита, че абсурдът с Nexo ще се отрази на политическите кариери на някои хора.
 
" Най-големите вреди са репутационни, чисто финансовите вреди не са огромни за България. А хората, които са вложили там, те си знаят за какво и по какъв начин ", сподели още Хампарцумян.
 
Експертът е безапелационен, че влизането в еврозоната ще е потребно на най-икономически дейни хора: " Каква разяснителна акция на хора, които са привикнали да вървят в Гърция, колите са им в евро, жилищата са им в евро. Решението е взето, просто би трябвало да се направи. Представете си княз Борис I да прави референдум дали да одобри християнството ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР