“Много е важно да се промени отношението към хората с

...
“Много е важно да се промени отношението към хората с
Коментари Харесай

Стефан Янев изригна: Държавата е длъжник на тия хора! От ,,Български възход“ поехме ангажимент…

“Много е значимо да се промени отношението към хората с увреждания. Държавата е дебитор в това отношение. Системата би трябвало да бъде отворена към тези хора и да проработи. И не е въпрос единствено на централна, само че и на локална администрация ”, сподели Стефан Янев на среща със симпатизанти в Търговище и Шумен.
Лидерът на „ Български напредък ” напомни за срещите си с хора в неравностойно състояние и поетите от партията задължения, предава Епицентър. „ При диалози с организации на хора с увреждания поехме ангажимент да подкрепим техните хрумвания и начинания, и да ги включим в дневния ред на идващото Народно заседание, тъй че да се вършат тези промени и с дребни стъпки проблемите да се вземат решение един по един. Когато приказваме за обществената активност на една страна – това е един тип взаимопомощ сред всички нас. Общественият контракт за този вид взаимопомощ е, че в действителност би трябвало да се дава опция. Най-големият зов на тези хора е страната да сътвори благоприятни условия те да се усещат ангажирани, да се откри метод да работят, доколкото им е допустимо, да са потребни.
Основният ангажимент на страната е да основава условия за това. Необходими са и законодателни промени, и на практика стъпки там, където това е допустимо ”, изясни Янев.
Относно равнището на образованието в България той акцентира, че има доста интелигентни, грамотни и образовани младежи, на които страната ни би трябвало да разчита, стига да им бъдат основани условия да работят и да ползват и предават знанията си. „ Имам една теза, когато става въпрос за образованието и тя е, че би трябвало да се работи с книги, с печатен текст. По-лесно за родители и за учители са таблетите, филмите. Печатният текст е този, който развива въображението. Книгите! Апелът ми е да окуражаваме младите да четат, ” добави Янев.
Провокиран от въпроси за неразрешени проблеми в Търговище, свързани със замърсяване от локално произвеждане, водачът на „ Български напредък ” напомни, че Районната ревизия по околната среда и водите би трябвало да работи с гражданска квота, т.е. когато се вършат инспекции – да вземат участие жители.
На отправена имитация, че единствено представители на избрани партии вземат участие в инспекциите, Янев прикани хората да гласоподават с разсъдък.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР