Много е рано за това, което се прави. Този коментар

...
Много е рано за това, което се прави. Този коментар
Коментари Харесай

Математик: Психичното здраве не може да е за сметка на физическото


Много е рано за това, което се прави. Този коментар по отношение на разхлабването на ограничаващите ограничения направи в изявление за БНР математикът Лъчезар Томов, учител в Нов български университет и Националната гимназия за антични езици и култури.

Може да понижават приетите в болница, само че такава численост не е съображение за огромна вяра, в случай че още веднъж отворим, счита Лъчезар Томов.

Според него „ елементарно можем да стигнем 12-15 хиляди в идващите няколко седмици, в случай че отворим “.Явно английският вид е доста по-труден за управление от другите разновидности, означи преподавателят.

Няма гонене за съблюдаване на естествените общоприети ограничения. Няма гонене в магазините и в моловете, систематично, за това, че хората вървят с маски под носа или без маски, или с шалове. Затварянето не е безусловно неизбежно, само че би трябвало да има подобен % съблюдаване на общоприетите ограничения, както е в Сингапур или Япония, с цел да го избегнете или да го отложите оптимално. Ние имаме към 40% съблюдаване съгласно показателя на Оксфорд, уточни Томов.

Болничната система и в този момент е капитулирала, тъй като имаме по една интензивна сестра на 20-30 души, посочи Томов. По думите му в този момент има „ нараснала смъртност, която е много над формалната “.

Запитан по какъв начин разяснява тезата, че се търси баланс сред физическото и психическо здраве, Томов посочи, че „ няма по какъв начин психическото здраве да е за сметка на физическото. “

Най-опасен съгласно Лъчезар Томов е сигналът, който се дава от властта с новата заповед за разхлабване на ограниченията – „ правете, каквото желаете “.

В България прецизно затваряне ще даде по-бърз резултат, в сравнение с в Англия, поради по-слабия трафик сред районите, съобщи още математикът.

По време на епидемии, на експоненциален растеж, който се върна в този момент, е много неефективно имунизирането, акцентира Лъчезар Томов, който обаче е на мнение, че хората би трябвало да бъдат убеждавани да се имунизират.

Ако имунизираме по-бързо рисковите групи, натискът над лечебните заведения сигурно ще намалее.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР