Много е хубаво да те обичат. Има и такива, които

...
Много е хубаво да те обичат. Има и такива, които
Коментари Харесай

In Memoriam: Татяна Лолова

„ Много е хубаво да те обичат. Има и такива, които не ме обичат, само че аз тях не ги познавам, те не ми се обаждат и по този начин остават анонимни. Тези, които ме обичат, ги познавам по лицата. Те стават красиви. Независимо какви черти им е дала природата, те стават красиви, тъй като положителната сила и усмивката вършат лицето хубаво ”. – Татяна Лолова

Напусна ни Татяна Лолова и сърцето на България спря в едноминутно безмълвие. Бляскаво надарена, харизматична, влюбена в живеенето и в изкуството, превземаща, сплотяваща, разсмиваща, разплакваща, единствена. Можеше всичко – от ярка комедия до древногръцка покруса. Втъкана в българския спектакъл, радиотеатър, в малкия екран и киното. И в сърцата ни.

Благодарим ти, Татяна Лолова, че беше част от живота ни. Че осветяваше тъмнината ни и повдигаше духа ни. Благодарим ти, че живя с задача, че ходя изправена. Благодарим ти, че озаряваше, сияйно радваше и обичаше. А в този момент ние ти споделяме, че доста ще ни липсваш и ще те обичаме вечно.

Поклон пред светлата ѝ памет!

Участието на Татяна Лолова в " Корабът нощ " беше последната ѝ роля в театъра и в Радиотеатъра.

" Корабът нощ " е по текстове на Маргарит Дюрас. Режисьор на спектакъла е Стилиян Петров. Преводът е дело на Албена Стамболиева и Мария Георгиева. Ролите се извършват от четири водещи актриси на българския спектакъл – Петя Силянова, Пламена Гетова, Цветана Манева и Татяна Лолова. Пиесата е записана във Второ студио на БНР в месеца преди да се развихри пандемията. Но по някакъв подсъзнателен, абсурден, съвсем неуместен метод тази радиокомпозиция сякаш е основана точно с цел да се слуша в дни на тестване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР