Много деца започват да ядат храни, които съдържат много захар

...
Много деца започват да ядат храни, които съдържат много захар
Коментари Харесай

7 вредни храни, които често даваме на децата си

Много деца стартират да ядат храни, които съдържат доста захар в доста ранна възраст. Това кара вкусовите рецептори на детето да понижат чувствителността си, тъй че естествената храна към този момент не наподобява привлекателна за тях. Съществуват и храни, които децата не би трябвало да ядат, заради физиологичните характерности на тяхното тяло.

Ето кои видимо здравословни храни не трябва да бъдат давани на децата:

1. Сок

Соковете са известни измежду децата от разнообразни възрасти. Те са комфортни и се оферират в ярки опаковки. Но това е мястото, където преимуществата на пакетирания сок приключват. Чаша сок съдържа 5-6 чаени лъжици захар. Разтворената захар неотложно се всмуква в кръвта, което е неприятно за метаболизма на въглехидратите.

Американската академия по педиатрия предлага да се яде плод вместо да се пие сок. Благодарение на фибрите в плодовете, сокът се всмуква последователно. Можете също по този начин да опитате да ги накарате да пият прясно изцеден сок или смуути.

2. Плодово кисело мляко

За да изберете здравословно кисело мляко, би трябвало да прочетете съставките. Първо, не купувайте кисело мляко, което не се съхранява в хладилника, а на открити лавици. Второ, купувайте натурално кисело мляко вместо плодово.

Плодовите кисели млека съдържат доста захар, мазнини и калории, което води до наднормено тегло и покачва риска от диабет.

3. Зърнени закуски

Мюсли, зърнени закуски и други сходни храни наподобяват доста здравословни в рекламите, които настояват, че съдържат доста витамини и минерали. Всъщност тези храни не съдържат никакви здравословни детайли. Но това, което те съдържат, е доста захар. Всички здравословни детайли на царевицата, пшеницата и овеса се отстраняват по време на производството и остават единствено въглехидрати.

Много е мъчно да се засити гладът с тази храна, тъй че единствено няколко часа по-късно детето ще бъде гладно още веднъж. Добър сурогат е овесената каша. Можете да добавите плодове и ядки, с цел да стане по-привлекателна за децата.

4. Мед
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР