Много често върху вносните плодове може да видите малки стикери.

...
Много често върху вносните плодове може да видите малки стикери.
Коментари Харесай

Как да избираме плодове? Задължително прочетете това!

Много постоянно върху вносните плодове може да видите дребни стикери. Често никой не им обръща внимание. Но върху стикера с изключение на лого има и дигитален код. Какъв е той и какво значи за храната, върху която стои?
Производителите означават плодовете освен с цел да посочат името на компанията си, само че и да дават информация за продукта.
Предлагаме ви да се отървете от подозренията, които ви затрупват при избора на плодове, и да научете нещо ново. Научете се да разбирате кода на етикетите!

4-цифрен код, първата цифра е 3 или 4
Ако етикетът е с 4-цифрен код, това значи, че тези плодове са отглеждани с потреблението на селскостопанските технологии, които включват внасянето на торове и пестициди.
5-цифрен код, първата цифра е 8
Това са плодове, при които е употребявано генно инженерство. Повечето от тези стикери за ГМО артикули могат да бъдат открити върху кората на пъпеши, банани и папая.

Този код демонстрира, че плодът е отгледан във плантация с ръчни начини. Основното нещо е, че няма нездравословни торове. Този плод е органически и естествен.
Ако няма стикери върху плодовете
Плодовете, които се изнасят в чужбина, би трябвало да бъдат етикетирани. Ако нямат етикет, най-вероятно просто някой ги е махнал.
Купувайте плодове единствено съгласно сезона, в който порастват. Например ягоди – през летото, мандарини – през зимата.
Ако информацията е била потребна за вас, споделите я на приятелите си!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР