Много често старите и вкоренени с времето хранителни навици усложняват

...
Много често старите и вкоренени с времето хранителни навици усложняват
Коментари Харесай

Лоши навици, от които трупаш килограми

Много постоянно старите и вкоренени с времето хранителни привички усложняват свалянето на непотребните килограми. За да постигнете по този начин стремежи резултат, ще бъде добре да се откажете или замените някои от тях. Замислете се добре за всичко, което ще намерите в написаното по-долу.
1. Изборът на бял самун.
Изключително неприятен избор! Установено е, че включването на пълнозърнести храни в диетата оказва помощ за по-голяма загуба на мастна тъкан. Факторите, участващи в играта на килограми са доста, само че значимото в тази ситуация е, че наличието на фибри в пълнозърнестите храни е повече и те имат по-голяма обща хранителна стойност.
2. Поставянето на ястията на масата. 
Със сигурност ще се изкушите да добавите още малко в чинийката си, в случай че купите и тавите са ви на разположение. Чрез изследване е потвърдено, че по този начин се поема сред 30 и 35 % по-голямо количество храна! Но в случай че ви се наложи да отидете до кухнята с цел да вземете в допълнение, евентуално бихте се замислили.
3. Големите порции.
Старайте се да ги отбягвате и заложете на по-малките. Дори бабите са ни казвали, че имаме потребност от толкоз, колкото съберем в шепата ни. Лесно може да си сложите още храна в чинията, само че не прекалявайте!
4. Малкото количество вода.
За да действа вярно тялото и с цел да имате оптимално тегло, консумирайте задоволително вода. Това е извънредно значимо изискване! Можете да увеличите резултата, като добавите лед. Експеримент в американски университет демонстрира, че тези, които са инструктирани преди хранене да изпиват 2 чаши вода, са изгубили от тежестта си с 30% повече спрямо " жадните " участници в проучването.
5. Големите залъци.
Дъвчете постепенно и се наслаждавайте на храната. Специалистите по клинично хранене са стигнали до извода, че тези, които се хранят бързо и с по-големи хапки, поемат на едно хранене с повече от 50% калории спрямо тези, които дъвчат постепенно и хапват с по-малки залъци.
6. Късната вечеря.
Докато спи, вашето тяло е способно да " изгори " своята инертност. Това обаче няма да стане, в случай че е прекалено много заето с обработването на цялостния ви корем. Запомнете, че хората които си похапват след 22:00 часа, одобряват тъкмо тогава най-голямата част от калориите за деня и натрупването на непотребната мастна тъкан става незабелязано.
7. Погледът в кантара. 
 Специалисти предизвестяват: Затлъстяването е главен риск за тежко протичане на COVID-19 Специалисти предизвестяват: Затлъстяването е главен риск за тежко протичане на COVID-19
Според последните изследвания, в изискванията на международна пандемия от COVID-19, хората със затлъстяване съставляват главната рискова гру...
Ако постоянно поглеждате към кантара и следите килограмите си, ще засилите у вас устрема към намаляване и няма да ви разреши да " измамите " вашата диета.
8. Изборът на плодови питиета.
Доста от дълго време множеството питейни заведения и заведения за хранене не помниха за пресните плодове и оферират питиета, формирани най-вече от високофруктозен царевичен сироп, ароматизатори и сгъстители. Избягвайте да ги консумирате - по никакъв начин не е добре за вашата талия!
Като умозаключение ще споменем:
Затлъстяването е доста сериозен здравословен проблем и изобщо е един от най-големите здравни проблеми на 21-ви век. Над половината население в България е с наднормено тегло, а към една четвърт страда от затлъстяване. То доста покачва риска от инсулт, инфаркт, висок холестерол, високо кръвно налягане, диабет и даже рак. Затова бъдете физически дейни, поддържайте тежестта си и си създайте верни хранителни привички, които да следвате цялостен живот.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР