Много често, след общуване с някои хора, изпитваме подем, леко

...
Много често, след общуване с някои хора, изпитваме подем, леко
Коментари Харесай

Защо ни става лошо след разговор с някои хора? Как да се пазим от енергийните вампири?

Много постоянно, след другарство с някои хора, изпитваме напредък, леко неспокойствие, подготвеност за деяние, изпълваме се с оптимизъм, придобиваме успокоение, настроението ни се усъвършенства. Но има и противоположни случаи, когато след връзка се усещаме зле, усещаме се, че не сме спечелили, а изгубили. Сякаш се изтощихме, като че ли прочувствените ни сили бяха изсмукани, вътрешната ни естетика – нарушена, страстите ни станаха отрицателни. Втората категория хора се назовават "емоционални вампири ".

Емоционалните вампири

Преди всичко би трябвало да разберете, че такива хора освен изчерпват вътрешната ви мощ, те могат да навредят на човек, чието самочувствие към този момент е било нестабилно. Такива хора могат да бъдат изключително мощно наранени, когато не са съумели да се отдалечат от претърпяна контузия. Думите на тези „ вампири “ нараняват и вредят на тези, които зависят от мнението на другите, както и на всеки, чиято уязвимост могат да напипат.

Вампирите като че ли сканират човек, разкриват слабостите в визията му за себе си и изричат своите злонамерени изявления, принуждавайки индивида да повярва на думите им и още веднъж да почувства болежка. От такива хора можете да чуете изречения от този темперамент: „ Скъпа, виждам, че си напълняла “ или „ Ти си прекомерно сензитивен за мъж “.

 жена

Кои са признаците на енергийния върколак?

Важно е да сте наясно, че можете да срещнете такива хора в разнообразни кръгове на вашите обществени контакти. Това могат да бъдат хора измежду вашите родственици и сътрудници, познати, другари и даже в сантименталните връзки.

Основните признаци на безсилие след среща с върколак: Настроението ви внезапно се утежнява. Появява се предпочитание за пиянство или ястие, а храната в този миг би трябвало да е богата на въглехидрати. Имате възприятието, че влизате в меланхолия. Може да почувствате унесеност, краката ви да станат слаби и главата ви да натежи. Вътре у вас пораждат усеща на безпокойствие, тревога или отчаяние.

Видове прочувствени (енергийни) вампири

Групите имат единствено осведомителен темперамент за общо схващане, те не значат и не акцентират характера на индивида в най-чистата му форма. Нарцистичните вампири (тип персона - нарциси). Този човек се характеризира с пресилено възприятие за лична значителност и избраност. Затова той на първо място жадува за внимание и удивление. В картината на неговия свят има единствено визия за неговата изключителност и по тази причина всичко постоянно е единствено за него.

Такъв човек е мощно стеснен в способността си да обича и да показва състрадание към другия. За него е значимо те да следват правилото му „ всичко първо за него “. Цялото ви внимание, мощ, стремежи и желания би трябвало да бъдат ориентирани към това да се възхищавате на този човек и да се грижите за него.

Ако не извършите това, тогава вампирът нарцис ще ви накаже. Той ще стане леден и запазен към вас, може да ви пренебрегва и да не ви възприема като човек, пробвайки се по всевъзможен метод да омаловажава вашите усеща и мисли.

Как можете да се предпазите в този случай?

Ако сте открили за себе си, че има подобен човек във вашата среда и не можете да избегнете взаимоотношението си с него, тогава следният метод ще ви помогне да разберете по какъв начин да поддържате връзка по-добре, без да губите вътрешните си запаси и без да се изтощавате.

1. Трябва да разберете, че това са прочувствено лимитирани хора, тъй че имайте реалистични упования за тях. Те няма да спрат да бъдат егоисти и няма да ви обичат абсолютно.

2. Не поставяйте самочувствието си според от техните думи и дейности, не им се доверявайте и не споделяйте най-съкровените си усеща. С този метод ще бъдете в сигурност от прочувствено безсилие след другарство с тях.

3. Или се предпазвайте, в случай че имате връзка с подобен човек.

Хленчещи или жертви

Характерно за този вид хора в общуването е непрекъснато да се оплакват, че целият свят е срещу тях. Всички условия, самата орис и всички вероятни външни фактори са аргументите за техните несгоди. Всичките им думи имат едно общо значение: „ О, какъв брой съм безпаричен и трагичен “. Обикновено те употребяват другите като резервоар, в който желаят да разтоварят цялата си негативност, отнемайки вашето позитивно отношение. И в това време да ви оставят сами с това, с което са ви натоварили.

Как можете да се предпазите в този случай? Когато работите с хора от този вид, би трябвало да сте в положение да поставите и дефинирате личните си граници. Това може да звучи и наподобява по следния метод: Изслушайте в резюме вашия другар, сътрудник или родственик и по-късно кажете: „ Обичам те, само че съм подготвен да те изслушам единствено няколко минути, в случай че не искаш да обсъждаш решението. “

Ако индивидът за вас не е от толкоз непосредствен, да вземем за пример в случай че вашият сътрудник на работа е върколак, тогава вашата отбрана ще бъде следната: Изразявайки съчувствието си към неговата обстановка, можете да кажете: „ Можете да намерите излаз от всяка обстановка, просто би трябвало да помислите за решението. “ И по-късно прибавете, че за вас е значимо да се върне на работа, тъй като никой не е отменил крайните периоди. Тези думи не са универсални и във всеки случай всичко е самостоятелно, само че самият смисъл ви е явен.

Диктатор

Тези хора настойчиво се пробват да управляват всичко и всички. Те знаят по-добре от всеки различен по какъв начин другите би трябвало да се държат в разнообразни обстановки и какво да усещат. В връзките и разговора главното за тях е да управляват колегата или събеседника. Вашите усеща ще се смятат за неразумни или неуместни, в случай че не се вписват в техните правила.

В разговор можете да ги разпознаете по следните думи, защото те постоянно стартират с това: „ Знаете ли от какво се нуждаете? “ и по-късно ще получите подробни указания по какъв начин да постъпите. И в последна сметка, след разговор с подобен човек, ще изпитате възприятие на възмущение и оскърбление.

Как можете да се предпазите в този случай? Не се опитвайте да контролирате диктатора. Изразявайте здравословно самочувствие в диалога. Не се конфронтирайте с него, като му посочвате какво би трябвало да направи самичък. За да изградите разговор с такива хора, са подобаващи следните думи: „ Оценявам съвета ви, само че би трябвало да работя върху това сама “. Отново бъдете уверени и не играйте ролята на жертва, която се нуждае от управление и надзор.

 жена

Потисник

Такива хора въобще не се интересуват от вашите мисли, усеща или мнение. За тях е значимо единствено да изразят всичко, което те мислят за всяко събитие. Диалозите с тях протичат на правилото: той приказва, а вие чакате пауза, с цел да вмъкнете думата си, само че доста постоянно такава пауза не идва. Физически те се доближават толкоз близо, че просто стартират да дишат върху вас, с всяка стъпка, която вършиме обратно, те ще се доближават.

Как можете да се предпазите в този случай? Такива хора не обръщат внимание на невербалните знаци, колкото и да скръстите ръце на гърдите си или да се обърнете към вратата - те няма да схванат това. Само директните думи ще ги накарат да спрат и да ви извърнат внимание. Ако не желаете да изпитате прочувствено опустошаване след диалог с подобен човек, прекъснете неговия монолог и говорете доста ясно и недвусмислено.

На процедура това наподобява по този начин. Слушате няколко минути, след което учтиво казвате: „ Не съм учтив да преустановявам, само че би трябвало да приказвам и с други хора/имам работа/имам среща/трябва да потеглям. “ Ако това е човек от най-близкия ви кръг, тогава учтиво казвате: „ Наистина бих желал да ми позволиш да кажа няколко думи, тъй като имам какво да прибавя към нашия диалог. “ Опитайте се да говорите с безпристрастен глас и тогава ще бъдете изслушани доста по-благосклонно.

Драматизатор

Тези хора са склонни да разказват и претърпяват дребни неща и незначителни събития като умопомрачителни драми. Всяко кихане те показват с думите "почти умрях ". Много постоянно след другарство с такива хора, които драматизират всяка битова обстановка, изпитваме отмалялост и безсилие.

Как можете да се предпазите в този случай? За такива хора вашият прочувствен отговор на думите им е значим. Колкото повече невербални сигнали идват от вас, толкоз повече драма се прави от тях. "Вампирът " драматизатор се нуждае от съпричастен зрител/слушател, тъй че да насища събитията и себе си с вашата сила. Така че останете спокойни и поемете няколко дълбоки вдишвания. Това ще ви помогне да поддържате естественото си положение и да не изпадате в актьорско майсторство, играейки дружно с мелодрамата, която се разиграва пред вас. Поставете другарски, само че твърди граници.

И по този начин, с цел да се чувствате по-малко изтощени и празни след другарство с някои хора, с цел да повишите виталната си сила или по-скоро да не я губите, направете „ инвентаризация “ на кръга от хора, с които влизате в контакт. Идентифицирайте хортаа, които ви изпълват с оптимизъм, зареждат ви с сила, стимулират ви и споделят вашата визия. И идентифицирайте тези, които лишават тази сила от вас, намерете тези енергийни вампири във вашата среда и се пробвайте да намалите времето, прекарано с тях.

Ако това е мъчно да се направи приложете в живота си рекомендациите, посочени в публикацията. Не забравяйте, че в живота всичко е самостоятелно за всеки, няма едно вярно решение за всички и за всевъзможни случаи. Ето за какво е значимо да разберете правилото, а не да научите фразите наизуст.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР