Много често се боледува от сърдечно-съдови болести, защото първичната профилактика

...
Много често се боледува от сърдечно-съдови болести, защото първичната профилактика
Коментари Харесай

Кардиолог: България е първенец в ЕС по тютюнопушене сред младите хора

„ Много постоянно се боледува от сърдечно-съдови заболявания, тъй като първичната профилактика не е застъпена в България. Направили сме доста старания по този въпрос. Срещаме все по-често младежи с нараснали стойности. Комбинацията от всичките рискови фактори водят до сериозен % сърдечно-съдови болести. “

Това сподели в предаването „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria доктор Николай Стоянов – интервенционален кардиолог и член на УС на Българското сдружение по интервенционална кардиология.
Затлъстяването и заседналият метод на живот са фактори за развиването на сърдечно-съдови болести.
доктор Николай Стоянов – интервенционален кардиолог и член на УС на Българското сдружение по интервенционална кардиология

„ Съвсем скоро се организира нашият конгрес на интервенционалните кардиолози. Имаше доста огромен брой експерти от прилежащите страни и от целия свят. Научихме много скъпи неща и пихме от извора “, разяснява доктор Стоянов.

По неговите думи към момента младите експерти в медицината избират да учат кардиология.

„ България е измежду първенците в Европа по тютюнопушене измежду младежите и по тази причина сме на първите места по сърдечно-съдови болести измежду младежите. Тютюнопушенето ужасно доста въздейства на тези болести “, акцентира доктор Стоянов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР