Много често имаме усещането, че преживяваме събития, които вече са

...
Много често имаме усещането, че преживяваме събития, които вече са
Коментари Харесай

Усещане за дежа вю или кога умът ви си прави шеги с вас

Много постоянно имаме чувството, че претърпяваме събития, които към този момент са се случвали и ни наподобяват доста познати. Това възприятие е наречено дежа вю и може да бъде несъмнено като феномен. Все още учените не могат да разгадаят по какъв начин по този начин усещаме нещо познато, като в това време обаче може това да е лъжливо възприятие. Някои го поясняват като неща, които сме сънували и в този момент ни се случват действително, други – като подстрекателство. Без значение от обяснението, постоянно ни се коства необичайно като получим дежа вю. Всеки желае да вижда бъдещето, само че това наподобява невероятно. Въпреки това точно възприятието, че сме претърпели нещо, което в този момент ни се случва действително, ни дава това чувство, че можем да създадем нещо оттатък човешките благоприятни условия.

Ето какво може да аргументи дежа вю

 

Забравен спомен, който изплува още веднъж

Когато мозъкът ни види облик, той може да свърже с него всички изображения, които подхождат и идват от нашите лични мемоари или от такива, които други хора са споделили с нас. Всъщност това събитие е известно като неуспех на паметта. В реалност тези мемоари са забравени от нас, само че те не престават да съществуват в нашето схващане и това изяснява повода, заради която можем да имаме възприятие за познаване на избрани обстановки. Тези мемоари може да ви върнат надалеч в предишното и даже да се сетите за неща или хора от вашето детство. Възможно е даже да създадете ваш спомен по роман на вашите родители за някакво събитие, обвързвано с ваше прекарване като дребни, и то да е останало във вас.

Това е способ за отбрана

Усещането за дежа вю може да се употребява и за отбрана. Когато сме в неуместна обстановка, която намираме за рискова, с непознати хора, дежа вю може да бъде техника, употребена от мозъка, с цел да се отбрани. Създава се прочут облик, за ​​да ни успокои. Можем също да изпитаме това средство за отбрана по време на любовна разлъка да вземем за пример или когато прекосяваме през развой на печал. Така вие може да си мислите за нещо по- прелестно и да потиснете възприятието на тъка. По този метод се понижава стресът върху мозъка ви, който може да сътвори съществени вреди върху целия ви организъм.

Усещането за дежа вю, обяснено от науката

Учените също имат пояснение. Те приписват това чувство на забравени мемоари, секрети стремежи, интуиции и напомняния за предходен живот.

Когато мозъкът се обърка

При стрес, отмалялост или даже когато сме пияни, мозъкът може да се обърка и в последна сметка да не е в положение да разграничи нов от към този момент прочут факт. Това противоречие основава усещане за дежа вю, тъй като нашият мозък взема поради сегашното за спомен.

В умозаключение, чувството за това извънредно възприятие може да се сведе до просто усещане, само че значи ли това, че зад него няма прикрито обръщение? Учените  смятат, че нашето подсъзнание може в действителност да се пробва да ни разкрие по-дълбоко нещо. Никой обаче не може да каже по какъв начин тъкмо можем да направляваме този развой и допустимо ли е това чувство да ни помогне за вземането на значими решения или да ни защищити от нещо.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР