Много бързо в България свикнахме с идеята, че чийзкейкът е

...
Много бързо в България свикнахме с идеята, че чийзкейкът е
Коментари Харесай

Солена торта – лесна, вкусна и изящна, бързо ще се превърне в любимото ви лакомство

Много бързо в България свикнахме с концепцията, че чийзкейкът е само сладостен. Това, несъмнено, напълно не е по този начин. Днес ще ви предложим рецептата за един солена торта – с пушена сьомга. Приготвя се извънредно елементарно. Като резултат обаче ще получите извънредно изтънчено кулинарно създание. И още един плюс – това е идеално мезе за вино или водка, тъй че е уместно да извършите рецептата, в случай че организирате някое по-светско празненство.

Ето и от какви артикули имате потребност
За блата:
✔️ солени бисквити – 100 грама
✔️ босилек – 1/2 чаена лъжица
✔️ краве масло – 60 грама
За крема:
✔️ крем сирене – 500 грама
✔️ пушена риба сьомга – 100 грама
✔️ желатин – 1 пакетче (10 гр.)
✔️ копър – 1/2 връзка
✔️ кисело мляко – 2 супени лъжици.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да подготвите блата

За задачата са ви нужни всевъзможни солени бисквити. Можете да употребявате даже и гризини или солети. Смелете ги на ситно с блендър, дружно с босилека и маслото. Полученото „ тесто “ разпределете отмерено в тава с падащ пръстен.

Сега към главната част. Разбъркайте добре с миксер киселото мляко и крем сиренето. Добавете накъсаната на късчета риба, както и нарязания на ситно копър. Изсипете пакетчето желатин в чаша с към 50 мл хладка вода и откакто набъбне го сложете в тенджерка с вода на водна баня на котлона.

Изсипете разтворения желатин към сместа от сирене и кисело мляко и разбъркайте доста добре, с цел да може желатинът да се разпредели отмерено. Изсипете сместа върху блата и с шпатула разпределете отмерено. Приберете в хладилника за най-малко два часа. При поднасяне може да поръсите чийзкейка от горната страна с на ситно нарязан копър и късчета сьомга. Така ще постигнете две цели – хем ще украсите солената торта, хем ще загатнете какъв усет могат да чакат гостите ви. Това е нашата рецепта за солена торта!

Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР