Днес сме решили да ви представим една класическа българска гозба

...
Днес сме решили да ви представим една класическа българска гозба
Коментари Харесай

Как да си направим вкусно свинско с ориз на фурна

Днес сме решили да ви представим една класическа българска манджа – вкусно свинско с ориз на фурна, което се подготвя доста бързо и елементарно, а става пъклен вкусно. Ще се изненадате от невероятните резултати и бързината, с която ще приготвите това неповторимо ядене.

Необходими са ни следните артикули: половин кг свинско месо от врат или ребърца, триста грама ориз, една глава лук, шейсет мл олио, две щипки черен пипер, сол на усет, магданоз за поръсване;

Начин на подготвяне: Нарязваме свинското месо на едри кубчета, а в случай че използваме ребра би трябвало да гледаме да са с доста месо по тях. Сваряваме месото до подготвеност и прецеждаме бульона. Подправяме го със сол на усет. Накълцваме на дребно лука и го запържваме с щипка сол до лек карамелен нюанс.

Изсипваме ориза, който авансово сме измили, при запържения лук и откакто леко се запържи прибавяме щипка черен пипер и бульона от свареното месо. На една част ориз слагаме две елементи и половина – три течност, според от типа ориз и напътствията на пакета.

Прехвърляме всичко в тавичка и прибавяме и свинското месо като го разпределяме отмерено към ориза. Печем всичко в авансово загрята на двеста градуса фурна до момента в който остане на лой и оризът е поел напълно течността. Необходими са почти към двадесет и пет минути.

Когато свинското с ориз е готово го изваждаме от фурната и го покриваме с чиста, суха забрадка за към десетина минути. След това го поръсваме с няколко наситнени стръкчета свеж магданоз и го сервира. Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР