Чудите се каква вкусотия да си приготвите за вечеря, а

...
Чудите се каква вкусотия да си приготвите за вечеря, а
Коментари Харесай

Рецепта за пълнени чушки с шунка и сирене

Чудите се каква вкусотия да си приготвите за вечеря, а ви е омръзнало да похапвате всеки ден едно и също? Е, през днешния ден сме решили да ви зарадваме с една страхотна рецепта за ексцентрични пълнени чушки с шунка и сирене, които се подготвят и доста бързо, и доста елементарно, което ги прави подобаващи за вкусна, домашно приготвена вечеря даже и в дните, в които нямаме доста време, което да прекараме в кухнята.

Необходими са ни следните артикули:
✔️ 2 приблизително огромни чушки, подобаващи за пълнене;
✔️ 150 грама шунка;
✔️ 200 грама печурки;
✔️ 1 приблизително огромна глава кромид лук;
✔️ 100 грама твърдо краве сирене;
✔️ сол на вкус;
✔️ черен пипер на вкус;
✔️ малко слънчогледово олио.

Ако желаете можете да добавите някакви зелени подправки към ястието като да вземем за пример магданоз или копър.

Начин на подготвяне: Измиваме гъбите и ги нарязваме на тънки части. След това почистваме лука и го наситняваме оптимално, а шунката нарязваме на линии. Загряваме лой в тигана и запържваме гъбите дружно с лука, до момента в който станат изцяло подготвени. Подправяме ги със сол и черен пипер по наш усет и по-късно прибавяме към тях нарязаната на тънки линии шунка.

Разбъркваме по този начин, че да се смесят всички артикули. Разрязваме чушките през средата, тъй че да получим две половини. Изчистваме ги от семките и напълваме всяка половинка с получената плънка. След това ги слагаме в намазнена тавичка, поръсваме ги с твърдо сирене и ги слагаме да се пекат в загрята фурна на 100 и осемдесет градуса за към петнайсет-двайсет минути. Това е нашата рецепта за пълнени чушки с шунка и сирене.

Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР