Много американци вярват и в т.нар. „Часовник на Страшния съд”,

...
Много американци вярват и в т.нар. „Часовник на Страшния съд”,
Коментари Харесай

Само 2.5 минути до Страшния съд

Много американци имат вяра и в така наречен „ Часовник на Страшния съд”, предсказващ какъв брой време остава на света до неговото заличаване от естествени катаклизми или нуклеарни оръжия. Според този алегоричен часовник до дванайсетия час оставали две минути и половина. Толкова покрай злополука светът не е бил от началото на Студената война през 1953 година

Затова от ден на ден американци си строят частни бункери, готвейки се за най-лошия сюжет. Но този тип укрития са по джобовете единствено на по-заможните, написа в разбор Deutsche Welle.

В базата на американските военновъздушни сили Офът, щата Небраска, подготвен за политане е Боинг 747, с цел да откара фамилията на американския президент на несъмнено място при положение на нуклеарно нахлуване или на шокиращ терористичен удар в самата Америка. В случай на рецесия авансово уточненият сюжет планува президентът и неговото семейство, членовете на Конгреса и висшите военни да бъдат откарани на предпазени места, да вземем за пример в Рейвънрок - подземна военна база в Пенсилвания.

Но до момента в който членовете на американското държавно управление могат да се усещат предпазени, за елементарното американско население няма задоволително подземни бункери и укрития.

Полза от всичко това извличат частни компании като Аtlas Survival Shelters или Rising S. Те строят подземни бункери с обзавеждане и системи за пречистване на въздуха. Цената на най-простите модели стартира от 36 000 $. Все отново имало и бункери за „ обществено слаби " - техните цени били към 10 хиляди.

В Съединени американски щати бункерите на Рон Хабърд се продават най-добре измежду по-заможните американци. Като топъл самун се харчат бункери с ресторант, басейн и кино, какъвто магнатът е подготвил и за своето семейство.

Снимка: По-заможните ще могат да се радват на първокласни бункери
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР