Млякото съдържа много полезни минерали и микроелементи: калций, магнезий, калий,

...
Млякото съдържа много полезни минерали и микроелементи: калций, магнезий, калий,
Коментари Харесай

Незаменимите ползи от консумирането на мляко

Млякото съдържа доста потребни минерали и микроелементи: калций, магнезий, калий, натрий, фосфор, желязо, цинк, мед, йод, флуор, селен, молибден, кобалт, хром, хлор, сяра, както и соли - фосфати, цитрати и хлориди. Продуктът съдържа незаменими аминокиселини, които са от значително значение за построяването на протеинови молекули, като левцин, метионин, триптофан, лизин.

Млякото е източник на витамин D, рибофлавин, витамин В12, а протеините се смятат за най -ценната част от млякото: казеин, албумин и глобулин. Също по този начин главните съставни елементи на напитката са млечна лой и лактоза.

Калорично наличие на мляко

Калоричното наличие на краве мляко със наличие на мазнини 3,2% е 59 kcal на 100 грама артикул. Ако наличието на мазнини е 2,5%, тогава наличието на калории ще бъде 52 kcal.

Хранителна стойност на мляко 3,2%:

- протеини - 2,9 g;

- мазнини - 3,2 g;

- въглехидрати - 4,7 g

Как млякото въздейства на човешкото тяло

- Червата

Благодарение на лактозата в червата се построява здрава микрофлора, която я защищава от нездравословни бактерии. Смята се също, че постоянната консумация на краве мляко има добър резултат върху положението на стомашно -чревния тракт и оказва помощ за справяне с язва на стомаха и гастрит. Това се случва заради понижаване на киселинността, която постоянно се покачва при пациенти с гастрит.

- Мозък

Учени от Медицинския център на Университета в Канзас  са разкрили, че млякото е от значително значение за здравето на мозъка. Намалявайки оксидативния стрес, напитката може да помогне при разнообразни здравословни положения, в това число Паркинсон и Алцхаймер.

- Черен дроб

Смята се, че млякото е потребно при хронични болести на черния дроб и жлъчния мехур - хепатит, хепатоза, холецистит и други Помага за пречистване на черния дроб от токсични токсини, соли, застояла жлъчка и други нездравословни субстанции.

Поради високото наличие на значими витамини и микроелементи, изгодите от млякото са да подобрят действието на имунната система, да имат удобен резултат върху стените на кръвоносните съдове и да намалят кръвното налягане. Прясното мляко има антибактериални свойства, само че би трябвало да се пие не по -късно от два часа след доенето на кравата. Също по този начин, продуктът е нужен за небалансирана диета, тъй като компенсира недостига на витамини и минерали.

Освен това млечната лой насища тялото с сила. Отбелязват се изгодите от млякото за поддържане на тежестта и създаване на мускулна маса: 100 г напитка съдържа към 3,2-3,5 г протеин, до момента в който коефициентът на усвояването му е доста висок.

За здравословен напредък и приемане на нужния калций децата се предлагат да пият 300 мл мляко дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР