Млякото е сред най-цените хранителни продукти, защото съдържа пълноценни белтъчини,

...
Млякото е сред най-цените хранителни продукти, защото съдържа пълноценни белтъчини,
Коментари Харесай

Защо да консумираме обезсолени млечни продукти

Млякото е измежду най-цените хранителни артикули, тъй като съдържа пълноценни белтъчини, въглехидрати, лесноусвоими мазнини и извънредно потребни за растежа на човек витамини и минерални соли.

Освен това то не дава съвсем никакви боклуци, защото безусловно се всмуква от организма. Незаменим артикул е както за деца, по този начин и за заболели и остаряващи.

На българския пазар има най-различни млека и млечни артикули, като най-разпространени са тези от краве мляко. Необходимо е да се запитаме обаче дали не би трябвало да обърнем по-високо внимание на обезсолените млечни артикули.

На този въпрос всеки би трябвало самичък да си отговори според от това дали употребява прекомерно доста сол в ежедневното си меню. Солта е потвърдено нездравословна, само че в това време, в случай че се съблюдава нормата от 10 г дневна дажба, тя би трябвало да бъде внасяна всекидневно в човешкия организъм, тъй като натриевата обмяна работи дружно с калиевата.

Обикновено, в случай че приказваме естествено за същинско мляко, 1 л мляко съдържа половин грам натрий. Това количество е напълно незначително, само че в случай че страдате от оточни положения, които са свързани със задържането на организма на готварска сол, каквито са да вземем за пример артериалната хипертония и сърдечната и бъбречна декомпенсация, би трябвало извънредно доста да внимавате с одобрявания натрий.

 Безсолна извара

Не забравяйте, че не можете да живеете единствено с мляко, колкото и да е потребно то. За овкусяване на ястията си слагате на съвсем всичко сол? Ако страдате от сходно заболяване, лекарите предлагат да консумирате обезсолени млечни артикули. Те се получават посредством изкуственото лишаване на натрия от млякото. На пазара има огромно многообразие от обезсолени артикули - извара, кашкавал, сирене и други

Обезсолени млечни артикули се предлагат и за бебетата и дребните деца. През този стадий от развиването на човешкия организъм солта е извънредно нездравословна.

Накратко казано, в случай че сте сигурни, че не злоупотребявате със солта, можете да си позволите да консумирате млечни артикули, които не са обезсолени. Ако слагате сол на всяко ядене обаче, се пробвайте най-малко да обезсолявате сиренето, което консумирате. Това става като го държите в съд с вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР