Млечната напитка Булгарис, съдържаща Lactobacillus bulgaricus - бактерията от българското

...
Млечната напитка Булгарис, съдържаща Lactobacillus bulgaricus - бактерията от българското
Коментари Харесай

Изкупуват масово българското кисело мляко, помагало при коро...

Млечната напитка " Булгарис ", съдържаща Lactobacillus bulgaricus - бактерията от българското кисело мляко - бе оповестена в Корея за мощно средство против новия ковид. На доста места продуктът бил изкупен за часове, написа DW.

Председателят на огромна южнокорейска компания за произвеждане на млечни артикули подаде оставка във вторник, откакто полицията стартира следствие на изказванието, че тяхна млечна напитка е дейно средство в битката против новия ковид.

Хонг Уон-сик, ръководител на компанията Namyang Dairy Product, сервира и обществено опрощение, само че това въобще не успокои гневните консуматори, написа организация Ройтерс.

Преди това на конгрес, проведен в средата на април от Корейският институт за биомедицински проучвания, бяха показани резултатите от изследване на напитката „ Булгарис “.

Ефект и против ковид?

" Ние сме първата компания в страната, която откри, че ферментиралите млечни артикули дейно предотвратяват освен инфлуенца, само че и Ковид-19 ", разгласи Парк Йон-су, началник на изследователския отдел на южнокорейската компания пред кореспонденти.

По думите му, опитите посочили, че млякото " Bulgaris " обезврежда до 99,999% вируса H1N1 и до 77,8% от ковид. Тестовете обаче били извършени с клетъчни проби, взети от белодробна тъкан на маймуни, гласеше уточнението.

Съобщението докара до растеж на продажбите на " Bulgaris ". По информация на вестник " Korea Herald ", на доста места този артикул е приключил, а новината докара до внезапен скок на акциите на акциите на компанията-производител.

Междувременно южнокорейското Министерство на храните и медикаментите разгласява изказване, в което се споделя, че Namyang няма доказателства в поддръжка на изказванието си и упрекна компанията за нелегално разпространяване на подвеждаща информация.

България - страна на дълголетници

Продуктът „ Bulgaris “ съдържа бактериите лактобацилус булгарикус и лактобацилус ацидофилус в доста по-голяма степен, в сравнение с някои други млечни артикули.

Доказано пробиотичната млечнокисела бактерия (лактобацилус) се отразява удобно при вирусна зараза и е доста потребна за човешкото здраве.

Namyang Dairy пусна на пазара продукта " Bulgaris " през 1991 година след сполучлива рекламна акция за преимуществата на киселото мляко, съдържащото Лактобацилус Булгарикус, чиято татковина е България.

Маркетинговата тактика на южнокорейската компания тогава наложи визията за България като страна на дълголетници. Обяснението беше, че това се дължи точно на всеобщата консумация на кисело мляко.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР