Младият репортер на bTV Бесте Сабри привлече вниманието на зрителите

...
Младият репортер на bTV Бесте Сабри привлече вниманието на зрителите
Коментари Харесай

Бесте Сабри работи със сърцето си


Младият кореспондент на bTV Бесте Сабри притегли вниманието на феновете със задълбочени разработки по тематиката за Коронавирус пандемията във всичките й аспекти - медицински, учебен и човешки. Тя е част от екипа на bTV Новините едвам от декември 2020 година, само че заслужи високата оценка и на своите сътрудници – предходната година бе определена за кореспондент на годината на bTV. Виждаме я на екран съвсем всеки ден, само че знаем малко за нея. Редакторът на вестник „ Всичко за фамилията “ Пепа Йорданова повдига завесата към историята на Бесте с портретно изявление за журналистката в новия брой на изданието.

За високото самопризнание „ Репортер на годината “, което Бесте получава от сътрудниците си, тя споделя пред „ Всичко за фамилията “: " Не съм очаквала, че толкоз бързо ще получа самопризнание за работата си. За мен беше изненада, само че хубава. Това е огромно самопризнание от сътрудниците. Може би най-хубавата и скъпа премия, колкото и клиширано да звучи. Защото е дадена от хората, които знаят какво е работа на терен. Трудно е да изпъкнеш с нещо друго измежду сътрудниците си, всеки е стимулиран и окуражен да даде 100% от себе си. Когато получиш и премия за труда си, се чувстваш още по-вдъхновен, само че и по-отговорен. Всеки път, когато си седнал съм на бюрото и погледна грамотата, си поемам надълбоко мирис и си споделям, че този репортаж би трябвало да е по-добър от предходния. "
Снимка: bTV

Името Бесте значи музикална комбинация, а в случай че се добави наставка, става „ създавам “, „ създавам “. Пътят й стартира в езиковата гимназия в Шумен. Още тогава схваща, че ще се развива в филантропичната сфера. Това предначертава избора на публицистиката, въпреки да се колебае и за правото. " Бях безапелационна, че това желая. А не да бъда обречена цялостен живот да работя нещо, което не ми харесва. Дори да е за доста пари, няма да си коства, откакто не съм щастлива ", уверена е Бесте.

Завършва публицистика в Абърдийн, Шотландия. След това прави магистратура по интернационалните връзки. Получава опция и за един учебен срок специализация в Съединени американски щати. По време на следването си основава скъпи контакти с сътрудници от целия свят. Те й оказват помощ и при намирането на събеседници за емблематичния й филм на bTV Репортерите.

Тъй като желае да се развива във Англия кандидатства за стажантска стратегия на Военновъздушни сили. „ Бях стигнала до трети кръг, дори имах планувано изявление. Но пристигна пандемията, отложиха всички стратегии. Изборът ми да беше да остана една година, да се надявам на знамение и да стартира почасова работа, или да се върна. "

Така тя се завръща в България. Работи няколко месеца в БНР Щумен, а през декември 2020 година стартира работа в bTV като стажант-репортер.

Най-ценните качества на Бесте Сабри като кореспондент са детайлното изследване и усърдието, с което създава материалите си. Отделя особено внимание и време за пресяване на новините. Подбира точно източниците си, всяка дума ревизира с 5-6, с 10 телефонни диалога. „ Много елементарно е да се подхлъзне човек, а по-късно отговорността е извънредно огромна. Хората са задоволително наплашени. Неприемливо е да поднесеш нещо погрешно, което може да ги уплаши още повече, безапелационна е репортерката. “

И още – какво прави Бесте Сабри в персоналното си време, по какъв начин отпочива и какви са нейните занимания – може да прочетете в новия брой на вестник „ Всичко за фамилията “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР