Младият български бранд, фокусиран върху производството и продажбата на машини

...
Младият български бранд, фокусиран върху производството и продажбата на машини
Коментари Харесай

Българска компания за създаване на домашни газирани напитки успя да спести 100 000 бутилки за еднократна употр

Младият български бранд, фокусиран върху производството и продажбата на машини за газирана вода в домашни условия , съумя да реализира годишната си цел и да спести на околната среда 100 000 пластмасови бутилки за еднократна приложимост. Това стана допустимо откакто хиляди български фамилии избраха да заменят напитките от пазарната мрежа с такива, приготвени вкъщи.

“Нашата задача е да създадем основаването на домашни газирани питиета традиция измежду българите, с помощта на която те да стартират да водят една концепция по-здравословен и екосъобразен метод на живот. Така те ще могат да употребяват постоянно свежи изкушения без нездравословни захари и консерванти, и най-важното – без опаковка. Искаме да покажем на всички, че могат да се любуват на обичаните си усети с балончета без да ги купуват в пластмасови бутилки от пазарната мрежа и надлежно без да ги изхвърлят по-късно, оставяйки пластмасов отпечатък в природата ” – споделя Емил Калибрадов, създател на Gaziro.
-->
Въпреки че крайният период, който екипът си е сложил, изтича чак в края на годината, новаторската българска компания е съумяла да реализира задачата си от 100 000 спестени бутилки още при започване на октомври. Това е почти на 8-мия месец от начало на активността на компанията и от влизането на първата машина на пазара у нас. Постижението е станало допустимо посредством продажбата на новаторски домашни машини за газирана вода и цилиндри с въглероден диоксид, както и посредством основаването на привички за домашно подготвяне на газирани питиета измежду хиляди български семейства.

Каква е екологичната задача на Gaziro

За този интервал компанията съумява да спести на природата над 109 920 бутилки за еднократна приложимост посредством своите клиенти. А всяка последваща се регистрира посредством специфичен брояч за спестени бутилки, който потребителите могат да видят на първа страница в уеб страницата. Екипът обръща внимание, че всяка минута по света се продават към 1 милион пластмасови бутилки, само че единствено 9% от тях се рециклират. Останалите, за жалост, се намират в океаните или в полетата с боклуци. За превъзмогването на този проблем от компанията основават бутилката Gaziro, която може да размени 1000 други бутилки за еднократна приложимост. А една тританова бутилка, от своя страна, икономисва използването на над 1000 бутилки годишно – нещо, което несъмнено ще способства за смяната и грижата за природата.

Освен приложимост на колкото се може по-малко пластмаса, марката подтиква и други икономии като да вземем за пример икономисване на електрическа енергия и потребление на чешмяна вода при подготвяне на напитките.

Защо Gaziro се грижи за природата?

Екипът на компанията е уверен, че в случай че всички хора не създадем радикални промени в консуматорската си просвета, до 2050 година океаните ще съдържат повече пластмасови боклуци, в сравнение с риба. Той сигнализира и за други съществени последствия като световното стопляне, нечистия въздух, както и водните и енергийните рецесии.

И въпреки че огромната идея на Gaziro към този момент е реализирана, от марката са уверени, че всички #Заедно можем повече, какъвто е и неговия слоган. През идната 2023 година клиентите могат да чакат още по-силен блян към спестовност на пластмаса и по-високи цели в налагането на навика за подготвяне на вкусни газирани питиета вкъщи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР