Младите служители в IT компаниите най-често са виновни за пропуските

...
Младите служители в IT компаниите най-често са виновни за пропуските
Коментари Харесай

Проучване: Младите IT специалисти за основен проблем на киберсигурността

Младите чиновници в IT фирмите най-често са отговорни за пропуските в киберсигурността. Това уточни изследване на Centrify .
В него са взели присъединяване над 1000 души на възраст сред 18 и 24 години, както и 500 души от по-високи позиции в софтуерния отрасъл. Според отчета повече от 1/3 от хората с власт в огромните компании показват младите като причина за пропуските в киберсигурността.

Младите, въпреки това, също не си оказват помощ, с цел да оборят това, демонстрира още отчетът. Според него повече от 1/3 от тях имат достъп до всички елементи на мрежата, а освен до тези, които са им нужни.

Най-големият проблем пък идва от обстоятелството, че 56% от шефовете в фирмите се тормозят от склонността на младите чиновници да споделят паролите си. 15% от интервюираните служащи признават, че са казвали паролата си на свои сътрудници.

Друг аспект в изследването визира обществените мрежи. Според Centrify младите IT експерти доста по-често накърняват имиджа на работодателя си в сходни уеб сайтове. 1/5 от интервюираните чиновници признават, че не ги вълнува дали с в обществените мрежи уронват престижа на своята компания. 18% пък намерено признават, че са споделяли в информация, която визира персоналните данни и сигурността на техни сътрудници.

„ На младите чиновници се гледа като на хора, които са постоянно онлайн. Те са постоянно подготвени да споделят информация и по-рядко мислят за сигурността “, споделя Бари Скот от Centrify. „ От друга страна, самите компании би трябвало да се замислят дали не би трябвало да вкарат верните ограничения, с цел да лимитират това “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР