Младите правят революцията и промяната. Това каза лидерът на ДПС

...
Младите правят революцията и промяната. Това каза лидерът на ДПС
Коментари Харесай

Карадайъ: Революцията и промяната се правят от младите

Младите вършат революцията и смяната. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на младежи от Движението от цялата страна, които се събраха в Разград за среща с ръководителя на партията. В диалога участваха още зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели и водачът на Младежкото Движение за права и свободи Сезгин Мехмед, депутат в 47-ото Народно събрание.

Повече от два часа Карадайъ отговаряше на въпросите на младите. Заедно с него историята на Движението описаха и двама от създателите на партията - Сабри Галиб и Мехмед Халит.



Младите хора са свободолюбиви. Те са мотор на измененията, по този начин както нашият почетен ръководител доктор Ахмед Доган поведе като юноша битката за народна власт, права и свободи в България от пандиза, сподели Карадайъ.

Той описа на младите в Движение за права и свободи историята на Движението. И им изясни философията на заедността, родена в сложните години на борба с тоталитарния режим и провежданата от него политика на насилствена асимилация.

Сабри Галиб и Мехмед описаха за героите на демокрацията, за незаконната битка, за свидните жертви по време на така наречен " възродителен развой " и за Майските събития, довели до определяне на демокрацията у нас.

Движение за права и свободи има максимален принос за европейската и евроатлантическата ориентировка на България, уточни Мустафа Карадайъ. И напомни на младите за историческата тирада на доктор Доган от трибуната на Народното събрание, в която създателят на Движение за права и свободи първи уточни мястото на България в Европейски Съюз и НАТО.



Всяка тревичка има корен. Ако нямаш корен и тревичка не си, показа Мустафа Карадайъ остаряла мъдрост с младите, с цел да им изясни приемствеността сред поколенията в Движение за права и свободи.

Длъжни сме да си вземем поука от предишното. И да вършим история, не да живеем в историята.  Днес ние сме Европа и ние би трябвало да я градим, с цел да дефинираме бъдещето си, сподели Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи показа с присъстващите и по какъв начин е основано младежкото Движение за права и свободи, на което той самият е първи ръководител. Трудно бе, само че историята на Движение за права и свободи тогава я пишеха младите, по този начин както през днешния ден младите депесари пишат историята на Европа, сподели Карадайъ. И посочи работата в Европейски Съюз на ръководителя на АЛДЕ Илхан Кючюк, някогашен водач на младежкото Движение за права и свободи, на Атидже Вели - единственият пълновръстен член от България на Земеделската комисия в Европарламента, на Антоанета Асенова, водач на младите либерали в Европа.



Движение за права и свободи е платила висока цена за демокрацията и свободата в България, по тази причина е призвана да пази и пази както правата и свободите на всички жители, по този начин и неповторимия етнически модел, основан от доктор Доган, съобщи още Мустафа Карадайъ. И заръча на младите: Ние всеки ден би трябвало да се борим против езика на омразата, против дискриминирането и против несправедливостта, с цел да градим в заедност една по-добра България
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР