Младите биха шута на промяната. Те не са отишли да

...
Младите биха шута на промяната. Те не са отишли да
Коментари Харесай

Младите биха шута на Промяната. Кой открадна гласовете на Кирил и Асен

Младите биха шута на смяната. Те не са отишли да гласоподават. Една четвърт от хората са решили в последния миг за кого ще гласоподават. А гласувалите с " не поддържам никого " са тройно повече спрямо последните избори. Това сочат данни на " Галъп интернешънъл болкан " за демографските профили на вота на 2 октомври.

Според проучването на " Галъп " новите в Народното събрание - " Български напредък ", вземат 1/3 от гласовете на " Продължаваме промяната " и още 10 000 гласа от Българска социалистическа партия.
-->
Други 40 000 гласа от " Продължаваме промяната " отиват към " Възраждане ", които удвояват резултата си спрямо предходния парламентарен избор. Има и 30 000 минали към ГЕРБ. Така " Продължаваме промяната " остана втора политическа мощ.

" Ще се изненадат всички, които считат, че профилът на " Възраждане " е просто коренен. Не е подобен. Той е протестен и по тази причина е пъстър. В никакъв случай или най-малко не напълно маргинализирани хора. Градски избор е това, не е възрастен, не е некултурен. Няма някаква изкристализирала физиономия, не са единствено русофили. Само русофили са Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия ще би трябвало да се отваря към нови публики, а сега това не се случва ", разяснява резултатите от проучването Първан Симеонов.

Демографията на вота демонстрира, че младежите не са излезли да гласоподават в каузи от преди година и половина, като това е повлияло значително гласовете за " Продължаваме промяната ".

" От 4 април насам, през лятото, през ноември даже, когато имаше стабилен млад избор, до ден-днешен, в тези последни четири талази на избори, последователно спада делът на участващите младежи и това се отрази съгласно мен, значително на обстоятелството, че " Продължаваме промяната " останаха на второ място с над 5% пункта разлика. А знаем, че " Продължаваме промяната " е групировка, която кампанираше основно измежду евентуален млад избор в столицата и огромните градове ", сподели още Симеонов.

" Продължаваме промяната " са първи в София с 26% против 22 за ГЕРБ. Двете партии си разпределят " на кантар " и гласовете на висшистите - по към 24 на 100.

Сега политическите сили в Народното събрание би трябвало да намерят компромисната формула за сформиране на кабинет, тъй като в противоположен случай гласоподавателят ще ги накаже, счита Първан Симеонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР