Младен Мутафчийски искал да прави холдинг за защита на българските

...
Младен Мутафчийски искал да прави холдинг за защита на българските
Коментари Харесай

Коя версия за списъка Бобокови потвърди Кр.Стойчев

Младен Мутафчийски желал да прави холдинг за отбрана на българските ползи в Европейски Съюз
Свое пояснение за листата „ Бобокови ” с емблематични имена на хора от прехода, против които има суми от 20 до 650 милиона в левове  и долари, даде един от предприемачите в него – Красимир Стойчев.

„ Имам доктрина за листата. В далечната 2004 година при мен пристигна Младен Мутафчийски, мой другар, и разви тезата, че ще се влиза в Европейски Съюз и би трябвало някои по-мощни структури да пазят част от българските ползи в България. Тоест не да се прави обединяване като Г-13 или „ Възраждане “, а да се направи нещо като холдингова конструкция с действителни пари “, описа Стойчев. Казах на Мутафчийски, че концепцията е налудничава, от какво ще се пазим, Европейски Съюз е благоприятни условия, не опасност, добави предприемачът. Казах му да не ме занимава с нелепости, съобщи Стойчев. Думите му на процедура потвърдиха една от версиите за листата, открит от прокуратурата в дома на Атанас Бобоков, която „ Стандарт ” заяви още през вчерашния ден. Според нея описаните пари са били лептата на всеки от предприемачите за Фонд за избавление на България. Фондът е трябвало да бъде основан през 2005 година за да събере към 2 милиарда лева В листата на братя Бобокови е маркирано кой предприемач с какви средства ще се включи, а плюсчетата са за тези, с които към този момент е разговаряно. По този метод те са желали да противодействат на непознатите вложители, навлизащи мощно в страната и заплашващи българския бизнес.

Чудно е по какъв начин предприемачи с толкоз сполучлив бизнес като братя Бобокови са тръгнали да се занимават с противозаконна активност. Те имат в предприятията си европейски вложители, които са ги проучили и не биха вложили пари, в случай че има нещо неправилно в тези компании, означи Стойчев като даде за образец „ Монбат ” на Бобокови, където взе участие и мощен европейски капиталов фонд.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР