Младежки театър подготвя ново заглавие в репертоара си - Как

...
Младежки театър подготвя ново заглавие в репертоара си - Как
Коментари Харесай

Как Инджето не стана цар с премиера в Младежкия театър

Младежки спектакъл приготвя ново заглавие в репертоара си - Как Инджето не стана цар. Режисьор е проф. Пламен Марков, а в актьорския състав влиза огромна част от трупата на театъра.

Текстът е въодушевен от мемоари и предания, разказвани в края на 19 век от разнообразни хора от Ямболско, Тулчанско и Провадийско, събирани и записани от търговеца Балчо Нейков.

Те имат искания да опишат истории за и към рода на славния челник Стефан Караджа и рода Бинбеловци.

В текста са вплетени и описания и сюжетни линии и от мемоарния ръкопис Видрица на поп Минчо Кънчев от Старозагорско, както и анонимни приписки поп Пунчо.

Балчо Нейков е от първото потомство българи, които във към този момент Свободна България стартират да осмислят тогавашното близко минало. Той има безподобен исторически нюх към всичко, което заслужава внимание, което би трябвало да се чуе и изследва, да се запомни и съобщи на поколенията.

Записките на Балчо Нейков са чисто български, домакински извор, показващ по какъв начин българите виждат, претърпяват и правят оценка историческите събития в тези времена – времена на компликации и мъчителни трудности, само че и на храброст.

Историята, основана на предания и непознати исторически обстоятелства, носи мощна историческа стойност и бива припозната през всеки един от персонажите.

Премиерата е на 17 април 2018 година от 19:00 часа на Голяма сцена.

Сценографията и костюмите са дело на Мира Каланова, композитор Калин Николов, вземат участие актьорите: Александър Хаджиангелов, Ангелина Славова, Ахмед Юмер, Веселина Конакчийска, Кристина Янева, Мая Бабурска, Николай Желев, Николай Луканов, Ния Кръстева, Петко Венелинов, Петър Дочев, Рая Пеева, Светослав Добрев, Стефан Мавродиев, Юлиян Петров. Помощник – режисьор е Сибина Минкова.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР