Младежът получи и 100% стипендия за обучителния център по модел

...
Младежът получи и 100% стипендия за обучителния център по модел
Коментари Харесай

Осмокласник от Русе спечели престижен медал от космическия лагер Space Camp Turkey

Младежът получи и 100% стипендия за обучителния център по модел на NASA

 

Осмокласникът Максим Стойчев от гр. Русе завоюва влиятелната премия Kaya Tuncer “Right Stuff ” (Кая Тунсер „ Правилни неща “) от учебно-тренировъчния галактически център за възпитаници Space Camp Turkey. Призът се връчва на един лагерник по време на всяка едноседмична сесия, който е посочил характерностите на предстоящ галактически откривател, като взимане на рационални решения, самонадеяност, блян към съвършенство и търсене и шерване на познания. Носителите на премията Kaya Tuncer „ Right Stuff “ са младежи, които са посочили, че се приготвят да бъдат галактическите откриватели на утрешния ден.

За присъединяване си в програмата, Максим Стойчев получи също и цялостна стипендия в размер на 100% финансиране за посещаване на образователно – подготвителния лагер. Стипендията се връчва от , който е координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България. Максим Стойчев e оценен с оптималният брой точки 100 от 100 в конкурс с есе на тематика „ Телескопът James Webb – нова епоха в проучването на дълбокия Космос “.

Space Camp Turkey се намира в Измир, Турция и е отдаден на образованието по галактически науки и проучвания. Той е един от два галактически центъра за образование в света, основани по модел на NASA, като е единствения настоящ в Европа, Азия и Близкия Изток.

Космическият и теоретичен център се концентрира върху мотивирането на младежи от целия свят да преследват кариера в региона на науката и технологиите, и в частност – в областта на астронавтиката. Той дава опция на деца и младежи на възраст от 11 до 15 години да работят със модерни технологии в региона на астрономията, роботиката, астрофизиката и биологията.

Чрез интерактивни симулации, свързани с космоса, както младежите, по този начин и възрастните развиват умения за работа в екип, усъвършенстват връзката между тях и възпитават лидерски качества в динамична и занимателна среда. Участниците обличат скафандри, упражняват на действителни тренажори за подготовка на астронавти, тестват придвижванията в среда, симулираща безтегловност, упражняват се в имитация на предната палуба на совалка, проектират колония на Марс.

Програмата е с дълготрайност една седмица и се организира напълно на британски език от особено готови експерти. След прекосяване на стратегиите участниците получават документи, които са високо ценени в огромен брой учебни заведения и университети по света.

Конкурсът за присъединяване в Space Camp Tureky през 2023 година ще бъде разгласен през есента на 2022.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР