Младата 17-годишна пианистка Анна-Мария Арсенова от Монтана представи достойно България

...
Младата 17-годишна пианистка Анна-Мария Арсенова от Монтана представи достойно България
Коментари Харесай

17-годишна наша пианистка очарова Ню Йорк

Младата 17-годишна пианистка Анна-Мария Арсенова от Монтана показа почтено България и българския дух в сърцето на Манхатън, Ню Йорк. Като лауреат на първа премия от интернационалния конкурс " Golden Classical Music Awards ", тя бе измежду малцината определени да вземат участие в заключителния гала-концерт на 31 октомври
2018 година в един от най-авторитетните и влиятелни концертни комплекси за музикални събития в света " Carnegie Hall ", където всеки сезон се изнасят над 100 представления .
Тя сграбчи публиката със своето осъществяване, заслужи бурните й овации и стана притежател на диплом и статуетка.

Пианистката с наслада се отзова и на поканата да бъде посетител на единственото българско учебно заведение в Манхатън, Ню Йорк - " Христо Ботев ". Там тя зарадва новите си пприятеи, в лицето на възпитаници и преподаватели с музикални осъществявания, измежду които и " Хубава си моя горо ". Училището съществува от 2005 година, а сега там се образоват над 150 възпитаници. Те имат опцията да учат българска литература, история и да вземат участие в артистични действия като национални танци и спектакъл.
През тази година Анна-Мария има извоювани 5 първи и 2 трети места от национални и интернационалните състезания у нас и чужбина, като преди месец донесе първо място от интернационален музикален конкурс в Брюксел, Белгия. Тя е притежател на специфичната премия за " Изгряващ гений " на Фондация " Енчо Керязов " и на специфичната стипепдия на кмета на община Монтана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР