Млада жена, която стана жертва на полицейско насилие по време

...
Млада жена, която стана жертва на полицейско насилие по време
Коментари Харесай

Незаконният арест и гавра с протестираща доведе до осъждане на СДВР

Млада жена, която стана жертва на полицейско принуждение по време на антиправителствения митинг от нощта на 10 юли 2020 година - прословутото влачене и пердах зад колоните на Министерски съвет - е осъдила Министерството на вътрешните работи за претърпени вреди.

Това оповестява в. " Сега ", като цитира окончателното решение на Върховен административен съд от края на февруари - две години и половина след експанзията и унижението.

Цветелина Цветкова беше задържана нелегално и упорства да получи обезщетение от 20 000 лева Причината за претендираната висока сума беше унизителното отношение към нея от страна на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи, които я бяха снимали полугола и се бяха държали възмутително с нея, до момента в който тя е с белезници.

На първа инстанция съдът удостоверява, че тя има право на парично обезщетение, само че в размер на 2900 лева Столична дирекция на вътрешните работи са обжалвали, само че Върховен административен съд още веднъж отсъжда в интерес на Цветкова.

Според в. " Сега ", Цветелина Цветкова е завела и още едно дело против Столична дирекция на вътрешните работи за отвличането й от група спокойно протестиращи, непозволено потребление на мощ и помощни средства, непочтено държание. По него тя е поискала 80 000 лева обезщетение.

Сигналите за грубите нарушавания на полицейските пълномощия в първите дни на митинга пристигнаха още тогава, откакто потърпевшите от насилието се оплакаха пред медиите. Сред тях беше студентът Евгени Марчев, който описа и за унижението, на което е била подложена Цветелина Цветкова пред очите на приятеля ѝ.

Запис от камерите за видеонаблюдение под колоните на Министерски съвет беше показан едвам година по-късно по време на служебното държавно управление.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР