Млада жена е в медикаментозна кома след операция, заради съмнения

...
Млада жена е в медикаментозна кома след операция, заради съмнения
Коментари Харесай

Лекарска грешка?! Млада майка е в кома след серия операции, близки се обърнаха към МЗ

Млада жена е в медикаментозна кома след интервенция, поради подозрения за перфорация в корема. Пред Bulgaria ON AIR околните ѝ обявиха, че подозират неприятна лекарска преценка. Сигнализират и за жестоко отношение от страна на медицинските лица.
Кошмарът за фамилията на 38-годишната Ирена Павлова стартира на 31 януари, когато дамата е изпратена по неотложност от болничното заведение в Своге до столичната „ Пирогов “ поради подозрения за перфорация в корема. Към този миг тя е в схващане и се движи независимо. Лекарите удостоверяват диагнозата ѝ и вършат интервенция.
„ Докторът ни изясни по какъв начин е минала интервенцията. Каза, че това което е видял, са били дивертикули на дебелото черво, че е отстранил 10 см, тъй като не се е видяло къде е пробивът “, описа майката на Ирена – Емилия Колева.
Три дни след интервенцията обаче положението на Ирена се влошило – стартират болки в корема, повишаване на телесната температурата. Необходимо е да се направи втора интервенция.
10 дни след втората интервенция лекарите вършат и трета намеса. Установява се, че положението ѝ е доста тежко. А околните се усъмняват, че има лекарска неточност. Отправят искане към Министерството на здравеопазването с молба за външен съветник и след дълго очакване се срещат с шефа на болничното заведение.
„ Каза ни, че може да потърсим външен съветник. Обръщам се към министъра на опазването на здравето да ревизира подчинените му – по какъв начин може на близки в тежко положение да се съпоставя коремна празнина с нецензурни думи “, съобщи Емилия.
Освен че са огорчени от грубото отношение, околните на Ирена упорстват и за инспекция от Министерство на здравеопазването, защото се съмняват, че до положението на дамата се е стигнало след лекарска неточност. Настояват и за подпомагане при откриването на външен съветник с вярата той да помогне на младата майка да се върне назад при децата си вкъщи.
„ Сестра ми е на 38 години. В момента е по майчинство, има бебенце. Винаги е била до децата си, даже за един ден не се е отделяла. Голямото дете непрекъснато пита къде е мама и за какво не се прибира “, сподели сестрата на Ирена – Теодора.
В своя позиция от „ Пирогов “ показаха за Bulgaria ON AIR, че персонално шефът на болничното заведение е сложил резолюция „ за цялостно подпомагане “ на всяко искане от страна на околните. Назначена е инспекция по случая, с цел да се откри дали става дума за пропуски по време на лекуването. От Министерството на здравеопазването съобщихa, че инспекцията ще бъде осъществена от „ Медицински контрол “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР