Митнически служители откриха над 11 кг марихуана в контейнер за

...
Митнически служители откриха над 11 кг марихуана в контейнер за
Коментари Харесай

Исторически удар! Митнически служители откриха над 11 кг марихуана в контейнер за смет

Митнически чиновници откриха над 11 кг марихуана в резервоар за боклук. На 28.05.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на трасе „Входящи товарни коли “ зад гараж за осъществяване на щателна митническа инспекция в железен резервоар за боклук е открита чанта, съдържаща суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който посочил реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо чисто тегло 11 460 грама и на стойност по цени за потребностите на правосъдната система 45 840 лв., предава sofia24.bg.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

При извършените оперативно-издирвателни мероприятия от митническите органи под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково е открит възможен причинител с букви Д.О. на 51 година,турски жител, водач на товарен автомобил, който е притеглен в началото като очевидец. След последвалите процесуално-следствени дейности е потвърдена неговата съпричастност за опит да придвижи през границата на страната от България към Турция високорисковото наркотично вещество – марихуана.

С разпореждане на прокуратурата Д.О. е притеглен в качеството на обвинен по чл.242, ал2, предл. 1-во, вр. чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс и арестуван за период от 72 часа, а на 28.06.2022 година по искане на прокуратурата съдът е взел по отношение на него мярка за неотлонение „задържане под стража “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР