Митнически служители откриха 10 034 грама златни бижутерски изделия, укрити

...
Митнически служители откриха 10 034 грама златни бижутерски изделия, укрити
Коментари Харесай

Митничари откриха над 10 килограма злато на Дунав мост 2 /снимки/

Митнически чиновници откриха 10 034 грама златни бижутерски произведения, укрити в шест хладилни чанти. Чантите са били сложени на разнообразни места сред персонален багаж в салона на микробус с пасажери.
Златото е намерено при щателна митническа инспекция в региона на Граничния пункт на Дунав мост 2 Видин-Калафат на напускащ страната пътнически автомобил „ Мерцедес Спринтер “ с унгарска регистрация, който е пътувал от Гърция. Шофьорът и пътуващите в микробуса трима пасажери, всички маджарски жители, са декларирали, че не придвижват нищо за обявление.
При последвалата инспекция, митническите чиновници откриват на разнообразни места сред персоналния багаж на пасажерите в салона на микробуса 6 хладилни чанти с храна и питиета, за които откриват, че изолацията им е отстранена. След изваждане на вътрешните контейнери на чантите, митническите чиновници откриват на дъното на външните контейнери под листове хартия- пликове с бижутерски произведения. От всяка от хладилните чанти са извадени сред 1276 и 2080 грама украшения с общо тегло 10 034 грама. Шофьорът на микробуса е декларирал, че всички бижутерски произведения в хладилните чанти са негова благосъстоятелност.
Според резултатите от осъществената експертиза, арестуваните 10 034 грама изделията са направени от злато с обща стойност 481 000 лв..
По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР