Митинг под мотото Не оставяме своите започна на Манежния площад

...
Митинг под мотото Не оставяме своите започна на Манежния площад
Коментари Харесай

Митинг в Москва в подкрепа на референдумите, Полша отказа да приема дезертьори от Русия

Митинг под мотото " Не оставяме своите " стартира на Манежния площад в Москва в поддръжка на почналите референдуми в Донбас, Херсон и Запорожие, оповестява РИА " Новости ". На площада са се събрали хиляди хора с съветски флагове. Според украинското онлайн издание " Политика " мероприятието е проведено от Кремъл и по-точно от подкрепящата властта организация " Народен фронт " в поддръжка на присъединението на четирите украински области в състава на Руската федерация.

Такива манифестации са планувани и в други огромни градове на страната. Опозиционните съветски медии оповестяват, че на мероприятията се извозват проведено студенти, чиновници, работещи на бюджетна прехрана, както и партийни деятели.

Западният свят към този момент осъди референдумите в ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожска област като противозаконни и съобщи, че те няма да бъдат приети от интернационалната общественост, защото нарушават териториалната целокупност на Украйна.

Междувременно опозиционното издание " Медуза " оповестява, че в съветската войска ще бъдат призовани с повиквателни 1 200 000 руснаци. Твърди се, че мобилизираните от Москва ще бъдат до 16 000, а от Санкт-Петербуг 3 200 души. Готви се и огромна готовност в селските региони, защото там " няма медии, съпротива и е налице по-голяма поддръжка за войната ".

По-рано " Нова газета " твърдеше, че става въпрос за милион души, които ще бъдат мобилизирани, до момента в който Кремъл назова това фалшив и продължи да твърди, че става дума единствено за 300 000 души, по думите на военния министър Шойгу.

Междувременно Полша съобщи, че няма да приема руснаци, които желаят да избегнат мобилизацията.

Станислав Жарийн, който дава отговор за сигурността на информацията в полското държавно управление, съобщи, че страната му няма да ги приема, оповестява ТАСС. " Ние не сме длъжни да одобряваме такива хора всеобщо. Тези хора може да съставляват заплаха за нашата страна ", сподели той. И акцентира, че Полша не е длъжна да възприема дезертьорството като протест срещу властта в Русия или против войната в Украйна. Ден по-рано пък Германия съобщи, че ще прави противоположното и ще дава леговище на избягалите от военна готовност руснаци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР