Митичното създание, наречено чупакабра“, плашило селяните и фермерите от векове.

...
Митичното създание, наречено чупакабра“, плашило селяните и фермерите от векове.
Коментари Харесай

Селяни мислели, че са хванали чупакабра, но ги чакала изненада (видео)

Митичното творение, наречено „ чупакабра “, чучело селяните и фермерите от епохи. Митът почнал като страшна история, която родителите разказвали на децата си. През годините митът се популяризирал по света и страни като Индонезия, Австралия и даже Филипините към този момент твърдо имат вяра в чупакабра.

Името безусловно значи „ смучене на коза “, защото се счита, че съществото се храни с добитък.

Излязло от джунглата

Последното „ разкриване “ на чупакабра било в село Борнео, Индонезия в края на 2017 година Жителите се изплашили до гибел, когато видели животното. Съществото било без косми, измършавяло и никой не бил виждал нещо сходно в района.

Веднага откакто няколко души видели ужасяващото на тип творение, из селото се разнесла мълвата, че в региона има чупакабра. Това провокирало огромна суматоха, защото жителите не знаели какво да вършат по-нататък или по какъв начин да се оправят с тази обстановка. Хората видели съществото в ферма за палмово масло.

 хималайска мечка

Чудовището изглеждало едва и уплашено – евентуално не било яло от дни или даже седмици. Мършавият му тип не оказал помощ – селяните се пробвали да го атакуван.

Един от мъжете, сражавали се с животното, твърди, че съществото ги е нападнало първо. Херман Туту споделя: „ Бяхме в потрес. Никой от нас не е виждал нещо сходно. Един от нас удари животното и то избяга. “

В изявление селяните удостоверили, че са удряли животното с пръчки. Някои от тях даже споделиха, че това създание не наподобява на Чупакабра, а на Амгъл от „ Властелинът на пръстените “. Но догадките не спрели дотук – някои решили, че пред тях стои извънземно!

Пришълецът

Предполагаемото „ извънземно “ създание или страшилище от джунглата се оказала болна малайска слънчева мечка. В обикновено положение звярът тежи сред 60 и 150 паунда и има доста повече косми по кожата си. Тази мечка объркала селяните заради неналичието на четина.

Малайзийските медии оповестиха, че болната слънчева мечка е била хваната и управляващите са се заели да я лекуват.

Слънчевата мечка е толкоз дребна, че даже някои породи кучета могат да бъдат по-големи. Животното се смята за уязвимо и е предпазено от Международния съюз за запазване на природата.

Това значи, че ловът им е неразрешен и нарушителите могат да носят наказателна отговорност. Има две съществени аргументи, поради които популацията на малайската слънчева мечка е изправена пред сериозен спад – едната се дължи на бракониери, а другата е на фермери, които убиват тези животни, защото ядат реколтата им.

А вие бихте ли се изплашили, в случай че попаднете на такова животно?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР