Мистерията падна. Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разкри

...
Мистерията падна. Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разкри
Коментари Харесай

БОМБА! Деси Атанасова разкри тайната жена, на която се е обадил Гешев: Това не ми се струва нормално!

Мистерията падна. Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разкри коя е тайнствената жена, на която се е обадил Иван Гешев, с цел да попита в действителност ли кандидат-премиерът Мария Габриел е споделила, че първата задача на правосъдния й министър ще е да изиска отстраняването му.
Преди дни Гешев съобщи: „ След като в четвъртък номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел изиска оставката ми, се обадих на един политик, който смятам за другар – политик жена.
Тя ми сподели: „ Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път “. Тогава ми стана ясно, че това са го знаели доста стеснен кръг хора – „ лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама “.
„ На това съвещание на парламентарната група чух както сподели Габриел. И това стана пред всички медии. Аз бях дамата, на която господин Гешев се обади по телефона да попита правилно ли е, че госпожа Габриел е споделила това пред нашата парламентарна група “, разкри Десислава Атанасова пред бТВ.
„ На мен се обади “, посочи тя.
Попитана дали тя и Гешев са другари, тя съобщи: „ Нашите връзки са институционални “.
„ Аз като ръководител на най-голямата Парламентарна група (ПГ) в българския парламент е напълно естествено да имаме връзка. Познавам господин Гешев повече от 10 години “, акцентира тя и напомни, че е била член на правната комисия в доста парламенти.
„ Г-н Гешев както и доста други хора ми имат телефона, той е обществен “, посочи Атанасова. „ Нашите връзки са институционални и служебни “, сподели тя по отношение на основния прокурор.
„ Попитайте господин Гешев за какво има сходни усещания по отношение на мен, тъй като той ми звънна, не аз на него. Ние за предписания за готвене не сме си говорили “, изясни тя.
„ Не ми се коства обикновено, само че господин Гешев може да ви отговори за какво се е обадил на мен “, сподели тя. По думите ѝ, тя не си спомня различен път той да ѝ се е обаждал, с цел да пита за решения за ПГ на ГЕРБ.
Попитана чия е била концепцията да се желае отстраняването на Иван Гешев, тя уточни, че за всички е ясно, че никой не диктува на Мария Габриел какво да приказва.
„ Мария Габриел показа своите цели пред цялата ни парламентарна група. Нашата парламентарна група даде поддръжка на госпожа Габриел и мандат да договаря с останалите. Получи нашата поддръжка в това число и по тематиката за настояването за освобождението “, съобщи Атанасова.
Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи голяма отговорност. И не тъй като е претендент за министър-председател на ГЕРБ, а тъй като в случай че не се осъществя първият изследователски мандат, по-късно съвсем наподобява невъзможна реализацията на втория и третия мандат, разяснява още Десислава Атанасова.
„ Съвсем евентуална е опцията да има шести предварителни избори “, предизвести тя.
Атанасова акцентира, че Габриел ясно осъзнава отговорността, напускайки поста си. „ В момента България няма европейски комисар “, напомни тя.
„ Демократична България са част от една коалиция, която ние свалихме с избор на съмнение и то за неуспех във финансовата политика. Не виждам по какъв начин един министър, който те оферират да бъде финансов, може да има освен нашето доверие, публичното доверие. Но несъмнено можем да открием в техния състав на кабинет и специалисти “, разяснява още Атанасова.
„ От тях чакам да си осъществят желанието за предварителни парламентарни избори. Всичко приказва, че това за тях е цел номер едно “, сподели Десислава Атанасова по адрес на ПП-ДБ.
По мотив отхвърли на Българска социалистическа партия да продължи диалозите си с ГЕРБ-СДС тя разяснява: „ Това пък беше толкоз необичайно, на моменти занимателно. Пълна липса на причини “.
„ Затова ли се срещахме три пъти – поради сгрешен метод? Това е несериозно “, сподели тя по отношение на причините на Корнелия Нинова и добави: „ В последния час след срещата ни с госпожа Нинова нещо се промени – Enter ли, Delete ли… “
„ Не сме говорили с в никакъв случай за министерски кресла. Последният ни диалог с Българска социалистическа партия беше оня ден, в който ние ясно декларирахме целите, които бяха показани на всички “, напомни Атанасова.
„ Ако не може да се реализира единодушие в първия мандат, то по-късно рискът е извънредно огромен за България, ние нямаме закон за държавния бюджет. През месец юли ние може да сме с нулево салдо като страна. Това зависи от държавно управление, което има ясни отговорности, ясни цели, явен мандат. И лица, които да извършват тези политики “, предизвести тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР