Мистериите около делото КТБ“ не секват. След сериала с медийни

...
Мистериите около делото КТБ“ не секват. След сериала с медийни
Коментари Харесай

Прокурорска свидетелка по „КТБ“ обвинява съда в натиск, дава изключващи се показания

Мистериите към делото „ КТБ “ не секват. След сериала с медийни изяви на шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев, една от главните свидетелки - Албена Андреева – също реши да се изяви уместно. В жанра „ тука има – тука нема “. Или веднъж споделям едно, различен път – напълно друго. Нещо като лъжесвидетелстване.
Неотдавна тя адресира молба до съда, че против нея се водят цивилен каузи. Това било напън, с цел да се откаже тя от показанията си. И точно съдът бил влезнал в ролята на рекетьор.

Побърза да я отбрани и да застане на нейна страна ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. В изказвания през последните седмици той не спести рецензии към оказващите напън и позволи, че щели да бъдат тествани съдиите, които водят каузи против очевидци по „ КТБ “. Звучи като опасност. По този мотив прочут правист попита: А ще ревизира ли Гешев какъв брой каузи има против съдиите, които водят каузи на синдиците против някогашния изпълнителен шеф на фалираната банка Орлин Русев?

Албена Андреева е обезпокоена, тъй като знае, че е дала радикално разнообразни свидетелски показания, свързани с едни 500 000 лева Изчезналият половин милион тя изяснява един път като непозната неточност, повторно като липсващ безследно. Само че следите водят към нея. Получава се по този начин, че Андреева дава едни показания по наказателното произвоство и радикално разнообразни по гражданските каузи. Водено против нея гражданско дело, което обяснява къде са 500-те хиляди, тя назовава „ принуда “, целяща да си промени показанията. Номерът надали ще мине.

И други мистерии витаят към лицето Албена Андреева. По време на делото в апелативния съд, като неин бранител се появява адв. Илиян Василев. Той обаче е юрист и на една от касиерките на кТБ, против които свидетелства Андреева. Това е христоматиен образец за конфилкт на ползи. Съпругата на адв. Василев пък е един от бранителите на главния очевидец на прокуратурта Бисер Лазов, който живее с Андреева. Този абсурден проблем занапред ще набира скорост.

Гражданските каузи не могат да се назовават принуда. Те са дефинирани в закона и са част от правото.

Загрижеността на прокуратурата за Албена Андреева е основателна. Има огромна възможност да се окаже, че е присвоила половин милион нелегално. Може и да е почтена, само че общественото недоволство и набеждаване на съда, че й оказва напън, сочат друго. Противоречията в показанията й ускоряват подозренията, че Андреева може да се окаже мина, на която е стъпила прокуратурата. Затова и шефът на спеобвинението се прави на сапьор.

Коя е Албена Андреева. Съмнително разбогателият от банкрута на КТБ основен очевидец Бисер Лазов подарявал на лъбовницата си парцели за милиони. Това настояват негови акрани, които от ден на ден се учудват по какъв начин под носа на прокуратурата и Национална агенция за приходите Лазов върти далавери с активи на банката.

През декември 2015 година главният очевидец на Прокуратурата по „ фалирането на КТБ “ - Бисер Лазов и изгората му Албена Андреева изкупиха на едро недвижими парцели в най-престижните квартали на София. Не е явен произходът на средствата им, само че това не вълнува настойниците им – Прокуратура, Национална агенция за приходите, ДАНС.До момента десетки сигнали са постъпили в Прокуратурата, Фонда за гарантиране на влоговете и Национална агенция за приходите както против дейностите на Лазов, по този начин и против бездействието на синдиците на КТБ (н), само че без никакъв резултат досега.

На 30.12.2015 година Албена Богомилова Андреева става горделив притежател на двуетажна постройка и дворно място от над 1 дка на емблематичнатаулица „ Секвоя” №13 в кв. „ Бояна “, София. Купувач е компанията „ СТРЕГА” ЕООД – еднолична благосъстоятелност на Андреева.„ СТРЕГА” ЕООД не разгласява докладите си в комерсиалния указател (колко комфортно!), тъй че произходът на средствата за закупуване на този влиятелен парцел изобщо не е явен.

Няколко седмици преди този момент, на 04.12.2015 година, Бисер Лазов, посредством компанията си „ ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД” ЕАД придобива два жилището с обща повърхност от 220 кв.м. на ул. „ София” 14, в гр. Банкя – съгласно последните „ модно-политически” трендове. Комплексарите постоянно търсят непосредственост до мощния на деня.Последните оповестени доклади на сдружението са за 2012 година, тъй че и в този случай не излиза наяве с какви средства са заплатени парцелите.

Имотното положение на главния очевидец е налично от обществени регистри. Освен тези коледни „ подаръци”, същото това сдружение „ ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД “ ЕАД малко преди този момент си „ подари” и следните парцели:

· Офис с повърхност по от 114.600 кв. м., гр.София, Красно село, бл.199, ет.1;

· Поземлени парцели с повърхност от 28 092 кв. м. в гр.Априлци, дружно с издигнатите здания върху имота;

· Офис с повърхност по от 64.080 кв. м., гр.София, още веднъж в Красно село, бл.199, ет.1.;

· Сградата на Балканкар в ж.к. „ Дървеница “.

Явно и за Лазов е годен девизът на един негов колега-кредитен милионер от близкото минало: „ Всеки ден имам рожден ден”.

В общественото пространство неведнъж излезе информация за откраднатите от Лазов активи на кредитополучатели на КТБ. Припомняме по-големите от

тях,порадиотсъствието на реакция от Прокуратурата и Национална агенция за приходите:

· Централатана КТБ наул. „ Граф Игнатиев” №10;

· Осеметажната постройка на „ София прес” на бул. „ Цариградско шосе”№113, с РЗП 8 000 кв.м.;

· Терен в гр. Бяла, с повърхност 160 дка, на първа линия на морето;

· Терен до гр. Разлог,с повърхност 24 дка;

· Множество други недвижими парцели в София и в страната.

· Цели предприятия: „ ХОЛДИНГ КООП ЮГ” АД, „ ГИПС” АД, „ ИНФРАСТРУКТУРНА КОМПАНИЯ” АД.

Самата Албена Андреева в профила си във Facebook обществено споделя, че: „ Ако искаш да се почувстваш богат, преброй нещата, които не си купил с пари.” Тя и Лазов са си купили много неща „ без пари “, само че платени от други. Което си е кражба и нямаше да им се размине, в случай че не бяха толкоз нужни на държавното обвиняване. Докога?

Протокол за разпит на очевидец

Отговор на искова молба

Споразумителен протокол

Договор за прекачване на взимане

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР