Мисля, че знам кои са двете хасковски банди, които се

...
Мисля, че знам кои са двете хасковски банди, които се
Коментари Харесай

ГЕРБ хвърли бомба, която взриви Петков и Радев: Знаем бандите и двамата, от 8 месеца се биете

„ Мисля, че знам кои са двете хасковски банди, които се бият в енергетиката и за които някогашният министър председател Борисов приказва “, сподели по бТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите му уволненият началник на „ Булгаргаз “ е освободен поради събития случили се през последните 8 месеца, когато е имало кабинети с присъединяване на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев. Добрев, уточни, че каквито и деяние да е предприемал Павлов то те са били съгласувани с Българския енергиен холдинг и Министерството на енергетиката.

В едната тайфа Павлов и Румен Радев, а в другата са Асен Василев и хората към него, сподели още депутатът от ГЕРБ. Може би има и трета тайфа, като в изявлението си по-късно загатна няколко пъти името на енергийния министър Александър Николов.

Добрев, описа за пътя на Николов в последната година, който е бил назначен за длъжностен зам.-министър на енергетиката от Румен Радев, след това е бил уволнен поради номинацията си за енергиен министър в несъстоялия се кабинет на Слави Трифонов след изборите през юли и на 13 декември в последна сметка е заел тази позиция.

Добрев направи прогноза, че вследствие на тези противодействия ще се появят нови участници на газовия пазар, които ще изместят „ Булгаргаз “ или ще се трансфорат в медиатори сред държавната газова компания и директните снабдители на природен газ.

Той напомни, че по време на първото държавното управление на ГЕРБ през 2012 година също е имало газови медиатори, които са издавали фактури за покупко-продажба на синьо гориво с надценка за „ Булгаргаз “. След премахването на медиаторите, цената природния газ у нас се намали с 22%, добави Добрев.

Той разяснява предлагането на ГЕРБ за отплата на сметките тока за общини, храмове и други общински и държавни и общински институции, което не бе признато от болшинството,  тъй като нямало нужните планове.

„ Защо се дават 410 млн. лева за компенсиране на загубите на електроразпределителните сдружения, не могат да се обезпечат 35 млн. лева на месец до края на юни, които да подкрепят общините, с цел да се оправят с повишаването на електрическата енергия “, сподели още Добрев.

Той уточни, че средства за компенсиране има и даде за образец данни от Министерството на финансите, че остатъкът за първия месец на годината близо 1 милиарда лева, а единствено от Данък добавена стойност върху тока остатъкът е 100 млн. лева.  
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР