Мислите ли че в тази ситуация някой няма интерес? Притеснява

...
Мислите ли че в тази ситуация някой няма интерес? Притеснява
Коментари Харесай

Иванов: Притеснява ме, че при срива на Търговския регистър има мотив

Мислите ли че в тази обстановка някой няма интерес? Притеснява ме, че има претекст – става въпрос за големи суми, Търговският указател регистрира, в случай че се окажете притежател на огромни активи, нали разбирате, че когато става въпрос за банки, към тях има свързани лица, срещу законодателството това също е отразено в комерсиалния указател. Това сподели някогашният министър на правораздаването Христо Иванов по отношение на срутва в Търговския указател.

Той попита дали са правени постоянни инспекции на системата и посочи, че по времето, когато е бил министър е бил предоставен повсеместен одит и са били открити проблеми, които са отстранени. Бившият министър твърди, че тогава всяка седмица се е правила инспекция за това дали е основано аварийно копие.

По думите на Иванов " централният проблем в България е, че няма централизирана инфраструктура, че тези неща се случват и ръководещите минаха в утешителен режим и стана по-зле. "

Според него е имало редица сигнали, че хардуерът не се поддържа добре. " Закупен е нов потенциал, само че той очевидно не е бил инсталиран ", сподели още някогашният министър.

Иванов е безапелационен, че не може да се подсигурява сигурността на данните: " Вместо съществено отношение виждаме замазване. Фирма " Лирекс " и изпълнителният шеф на организацията Зорница Даскалова би трябвало да бъдат отстранени от този развой. Въпросът е дали става въпрос за недовиждане или съзнателно допускане. Трябва да има развой, който да докара до цялостна изясненост. От най-високо политическо равнище би трябвало да се осъзнае казуса и да има бистрота. "

Иванов напомни, че компания " Лирекс " обслужва и ГРАО.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР