Мислете. Това призова неколкократно депутатите от новото 48-о народно събрание

...
Мислете. Това призова неколкократно депутатите от новото 48-о народно събрание
Коментари Харесай

Вежди Рашидов удари звънеца и призова депутатите: Мислете

Мислете. Това прикани неколкократно депутатите от новото 48-о национално заседание доайенът Вежди Рашидов при старта му.

5 минути след 9 часа Рашидов удари първия звънец. 235 депутати се записаха за първото съвещание.

Някои споделят, че с възрастта човек помъдрява, други, че тялото остарява. Спомням си по какъв начин като малко момче мечтаех да открия света, пристигнах да се изуча. Спомням си наказването, унижението и промяната на имената. Революцията, палатката и куполите пред „ Кристал “, Града на революцията, основната стачка на Велико народно събрание, митингите, неволите и поуките. Спомням си, сподели Рашидов на младите си сътрудници. И им изясни, че прави това, тъй като мъдростта се ражда от паметта, а тя е построена от мемоари.

Най-добрият оракул на бъдещето е миналотото. Дума по дума, камък по камък сградихме живота си. Много хора способстваха за това. Едни помним, само че други не познаваме. По пътя срещнахме значително неволи.

Сега стоим всички дружно – едни чегъртани, други афектирани, трети забравени, четвърти анатемосвани. И отново се чудим за какво и накъде. В устрема да покажем правотата си, заляхме всичко със страдалчество.

Агресията ражда единствено експанзия, а отрицанието води единствено до отричане. Докога по този начин?

Объркани в ограничения и промени, влизаме от ден на ден в познатата ни антиутопия.

Затова ви апелирам – мислете. Нека, когато се изправяме един против различен, да помним, че всеки от нас има своята история, семейство, достолепие.

Нека спорим, само че да не се наскърбяваме. И аз като вас изживях младостта, само че е необходим и опит, обърна се Рашидов към младите си сътрудници.

Мислете, знам, че всички тук са разнообразни, както цветовете на палитра, от това може да излезе нещо хубаво, приключи депутатът от ГЕРБ./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР