Мисията на Huawei е никой да не остане сам в

...
Мисията на Huawei е никой да не остане сам в
Коментари Харесай

Мисията на Huawei е никой да не остане сам в ерата на дигиталната трансформация


" Мисията на Huawei е никой да не остане самичък в ерата на цифровата промяна, дигитализацията да доближи до всеки човек, дом и организация за изцяло обвързван и образован свят ", сподели генералният управител на Huawei Technologies Bulgaria, Тери Ли, по време на изявление с Владислав Кацарски в предаването  " Приемната ", което се излъчва по Брайл FM.

" Технологиите могат да бъдат от изгода за хората, без значение от обстановката, в която се намират. Вече съществуват софтуерни решения за диагностициране на проблеми със зрението при деца от ранна възраст. Възможно е голям % от децата, които имат някакъв проблем със зрението, да го преодолеят и да предотвратят неприятни обстановки посредством ранна диагностика с изкуствен интелект. През 2019 година в Испания медицински проучвателен институт, дружно с здравна започваща компания и с поддръжката на Huawei, създадоха такова решение, което прави проучването на образните функционалности на деца и бебета на възраст от 6 месеца ", добави господин Ли.
-->
На въпрос за обществената политика на компанията, господин Ли отговори, че тя е обвързвана с подкрепяне на процеса на цифровизация на страната посредством новаторски артикули в региона на осведомителните и информационните технологии. Тази година компанията осъществя две от обществено виновните си стратегии в региона на образованието – световната стратегия Seeds for the future, която дава опция на младежите да получат едноседмично онлайн образование по ИКТ тематики като Изкуствен разсъдък, огромни данни, облачни услуги и други и да придобият и развият скъпи умения. Друга стратегия, която компанията сполучливо осъществя, е стипендиантската стратегия ICT Talents SFTF, в която студентите трябваше да показват своите креативен хрумвания по какъв начин ИКТ ще трансформират света. Най-добрите 80 студента от едни от най-реномираните университети в страната, които се отличиха с умения и креативност, бяха наградени със стипендия.

" Технологиите могат да обезпечат запас за образование там, където това е най-необходимо, тъй като към момента има места по света, където компликации се срещат освен с цифровизацията на образованието, само че и с съществени запаси. Ние мощно поддържаме нашите сътрудници в процеса на дигитализиране на образованието, тъй че всеки да може да придобие умения, които да отключат цялостния му капацитет и от които се нуждае в бързо развиващия се свят. "

Опазването на околната среда също е приоритет за софтуерния колос. " Huawei има идея за " Технологии за по-добра планета ", която включва потреблението на технологии за подсилване на развиването на зелената сила и битката с изменението на климата. Вярваме, че осведомителните и информационните технологии са мощни принадлежности за понижаване на въглеродните излъчвания, поощряване на възобновимите енергийни източници и отбрана на природата, " сподели Тери Ли.

На 09.01 Huawei получи премия от неправителствената организация Carbon Disclosure Project (CDP), която събира данни за ограниченията за запазване на климата от международни компании и образува оценка за справяне с изменението на климата. Международната екологична организация с нестопанска цел сложи Huawei в листата на спечелилите в битката за изменението на климата, единствената китайска компания, получила това отличие. CDP също по този начин присъди на Huawei премия " Отличие в екологичното водачество ".

" Иновативните артикули и решения на компанията оказват помощ на промишленостите да понижат потреблението на сила и излъчванията си. До края на 2022 година Huawei е помогнала на своите клиенти да понижат потреблението си на сила с 19,5 милиарда киловата, което е почти равностойно на икономисване на 340 милиарда тона въглеродни излъчвания или 13 милиарда дървета, " изясни господин Ли.

" В България имаме сътрудници, с които построяваме слънчеви ферми, с цел да произвеждаме повече зелена сила и по този метод да защитим прелестната природа на страната ", добави той.

" Технологиите обогатяват живота на хората, те могат да създадат живота по-удобен. Като водещ международен снабдител на ИКТ решения Huawei е отдадена на устойчивото социално-икономическо развиване и се стреми да построи по-добре обвързван свят, в който всеки може да споделя всичко ", сподели генералният управител на Huawei Technologies Bulgaria.

Българското обществено интернет радио BRAILLE FM (Първи медиатор) е единственото по рода си в България и Европа. BRAILLE FM се излъчва 24 часа в денонощието, с 15 непрекъснати излъчвания през седмицата. Радиото е основано през 2014 година от Владислав Кацарски, общоприет шеф и Анелия Велинова, изпълнителен шеф. Всички чиновници са хора с разнообразни увреждания, назначени посредством Агенцията по заетостта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР