МисияKindLink е платформа, създадена да улесни целия благотворителен сектор, корпоративната

...
МисияKindLink е платформа, създадена да улесни целия благотворителен сектор, корпоративната
Коментари Харесай

KindLink и новата ера в благотворителността

Мисия

KindLink е платформа, основана да улесни целия благотворителен бранш, корпоративната обществена отговорност (КСО) и грижите за запазване на природата. Идеята идва като отговор на въпроса „ Защо съм на тази планета “, който Искрен Кулев още като студент си задава. Тогава оставя „ търсачката “ да работи. Преди 8 години, когато учи в Университета в Рединг, оказва помощ на човек при злополука, което оставя у него чувството, че задачата му е да оказва помощ. Започва кариерата си във финансови технологии и онлайн разплащания, след това работи за шведска компания за картови разплащания. Изкарва в нея две години и нещо му припомня, че е време да се заеме със своята задача. Среща подобаващите хора и дружно поемат по трънливия предприемачески път.

Проблемът и решението

Когато стартира да прави изследвания, открива, че най-големият проблем на благотворителния бранш е прозрачността. Затова и екипът от 10 запалянковци се заема с създаването на програмен продукт, който да оказва помощ на тези, които оказват помощ. Разбира се, една от функционалностите е обвързвана с разплащанията. Пускат го гратис. Сега са третата по величина благотворителна платформа във Англия, в която участват над 2300 организации. Влагат доста в основаването на този програмен продукт. Негов проектант е другият съосновател Десислав Каменов, с който Искрен е работил при започване на своята кариера. Адриано Манчинели е третият съосновател. През 2016 година тримата поетапно напущат корпоративната си работа и се посвещават напълно на KindLink. Фокусират се върху развиването на двата съществени продукта – за щедрост и за КСО. Така получават най-голямото си покачване с най-голямото намаляване на заплатите.

Развитие

„ Подходихме сантиментално първоначално “, споделя Искрен Кулев. Когато обаче усещат, че са нагазили в дълбокото на бизнеса, минават през няколко акселератора, последният от които e в офиса на банката NatWest. Всички те идват в верния миг на развиване: „ Акселераторите са нож с две остриета, защото са направени за избран вид компании, достигнали избран етап “. Смятат за собствен шанс, че никой от акселераторите не е желал дял от компанията. Не са им давали финансиране, само че пък са им осигурявали ноу-хау и запаси за развиване. В края на 2016 година отварят български офис и не престават да доразработват софтуера.

Възможности

Корпоративната обществена отговорност (КСО) ангажира от ден на ден компании и техните чиновници и има мощно въздействие върху страстите и емпатията. Затова вършат функционалност, която разрешава да се ръководи всякаква обществена ангажираност – от потреблението на рециклирани материали до доброволческа активност. Създават улеснения, посредством които фирмите по-лесно да се свързват с благотворителни организациите и да демонстрират идеите, които поддържат. Така компаниите с лекост ръководят дейностите, свързани с КСО, има проследимост на всички интензивности и в края се получава отчет за въздействието, който се разгласява от благотворителната организация. В тази огромна по опциите си платформа, всеки може да избере това, което му е нужно като функционалност.

Свързаност

Пандемията подтиква бизнесите да мислят повече за КСО и доброволческа активност. Тъй като и в този сегмент всичко се пренасочва към цифрови решения, KindLink се оказва в точното време на точното място. Сега фирмите са доста по-активни в тенденция щедрост. Има даже такива, чийто бизнес модел е издигнат върху някоя идея и за тях е значимо да демонстрират пред обществото своята ангажираност. Сред тях са производители на храни, финансови институции, адвокатски адвокатски фирми, компании, които имат грижа към средата, мястото и хората, в чиято услуга работят. Платформата разрешава да се ръководят интензивностите на една корпорация в разнообразни страни и да вършат дарения в доста на брой валути. Основният език е британски, в платформата обаче всеки може да разгласява информация за определената интензивност на своя си език.

Монетизация

KindLink не вземат % от даренията, а са предпочели да работят на абонаментен принцип, като размерът на таксите зависи от размера на компанията, броя на чиновниците, както и от функционалностите, които изберат да употребяват. Платформата е въображаема в вероятност, тя пести време и предлага улеснения: Всеки чиновник може да наблюдава какво се случва с акцията или с дарените средства, като получава и вести за това. Той може да споделя избрани истории в своите обществени канали. Големите корпорации може да менажират на едно място всичко, обвързвано с разнообразни дела и щедрост. Досега доста от фирмите са управлявали тези свои действия по много първичен метод, само че когато схванат за KindLink, те към този момент не желаят да не престават както досега. Англия и Европа към този момент са най-големият им пазар.

Накъде

Следващата стъпка са самостоятелните профили и за задачата построяват мобилна апликация, която ще разреши интензивност на локално равнище. Благотворителността става по-привлекателна, като показваш на другите не по какъв начин танцуваш и по какъв начин се забавляваш, а по какъв начин почистваш парка, речния или морския бряг, планината. Сега KindLink вършат всичко с премерена крачка. Опитват първо да разпознават потребностите, с цел да предложат съответни решения. Голямата им самодейност в близко бъдеще може да е бизнес академия или капиталов фонд, с цел да употребяват насъбраното ноу-хау за задвижване на предприемаческата синергия в България.

Да, благотворителността е желанието да помагаш. И постоянно тя е подбудена просто от съображението „ Защото по този начин вършат другите “, само че в последна сметка това тласка развиването напред. Според Искрен Кулев корпоративната обществена отговорност е ориентирана към тези, които имат нужда от помощ, само че резултатът от тези старания визира и самата компания. Грижейки се за други, компанията се грижи и за себе си.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР