Мисия на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската

...
Мисия на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската
Коментари Харесай

500 млн. лв. са предвидени за STEM центрове по Плана за възстановяване

Мисия на Работната група за възобновяване и резистентност на Европейската комисия, отпред със Селин Гауер прегледа през днешния ден новооткритият Национален STEM център.

До седмици се чакат първите средства по проекта за възобновяване, сподели на срещата вицепремиерът Атанас Пеканов. За STEM центрове ще има към половин милиард лв..

Ще има един народен център, три районни и настрана STEM центрове в над 2200 учебни заведения. Училищата сами ще решат какви науки ще развиват - физика, информатика, инженерни науки и други.

Днес на задачата на Европейския съюз бяха показани мини лаборатории, каквито до 2026 година би трябвало да се изградят и в българските учебни заведения - по роботика, химия, зелени технологии.

В взаимозависимост от броя на учениците ще могат да получат сред 50 и 600 хиляди лв. за план.

" Да сложим нова основа на българското обучение, във всички български учебни заведения, както за учениците, по този начин и за учителите,така че те да могат да употребяват всички най-нови технологии.по -добър метод да са готови да предават това познание на младежите в България и на студентите ", съобщи Атанас Пеканов, вицепремиер за еврофондовете.

" Беше извънредно вълнуващо да забележим по какъв начин в действителност може Планът за възобновяване и резистентност да приближи науката до децата тъй че студентите и учениците да могат да се учат на практика в нови лаборатории ", добави Селин Гауер, общоприет шеф и началник на Работната група за възобновяване и резистентност на Европейската комисия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР