Мишел Платини смята да се завърне във футбола. Четиригодишното наказание

...
Мишел Платини смята да се завърне във футбола. Четиригодишното наказание
Коментари Харесай

Наказанието изтече, Платини се завръща във футбола

Мишел Платини счита да се завърне във футбола. Четиригодишното наказване на някогашния президент на УЕФА изтече в понеделник и той към този момент няма самообладание още веднъж да се захване с обичания си спорт.

Трикратният притежател на " Златната топка " бе приет за отговорен поради нелоялно заплащане на 2 милиона швейцарски франка от президента на ФИФА Сеп Блатер към него. След обжалване в Спортния трибунал (КАС) наказването на французина бе понижено от осем на четири години.

" Имам няколко хрумвания, само че ми е мъчно да приказвам в този момент ", показа Платини в изявление за " Асошиейтед Прес " по отношение на бъдещите си проекти.

Ако 64-годишният французин желае да стартира работа на висока позиция, той първо ще би трябвало да заплати санкция от 60 хиляди франка към ФИФА, която към този момент е просрочена с три години. Бившият капитан на " петлите " към момента апелира тази глоба и продължава да се бори против обвиняванията, поради които му бе неразрешено да се занимава с всевъзможни футболни действия през последните четири години.

Наказанието провали очакванията на Платини да наследи някогашния си наставник Сеп Блатер отпред на международния футбол.

Французинът съобщи, че оставя всички варианти отворени, само че е наясно, че идващите избори във френската федерация, УЕФА и ФИФА са след няколко години.

" Знам, че доста хора ще създадат всичко, с цел да не мога да се върна във футбола. Обвиниха ме за неща, които не съм направил. Никога не съм желал пари от Блатер, той реши да ми ги даде. ", добави той.
Мишел Платини след 15 часа разпити: Невинен съм! Боли ме! Бившият президент на УЕФА беше освободен от полицията в Париж
През юни Платини бе разпитван 15 часа за възможното си присъединяване в нерегламентирано лобиране в интерес на Катар да получи семейството на международното състезание през 2022 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР